KRP ratsasi useita palvelimia Oulussa

Matti Robinson
19. marraskuuta, 2007 15:26

Keskusrikospoliisi teki viime perjantaina 16.11. Oulussa kotietsintöjä joiden kohteena oli nettipiraattejen ns. topsitet. Kotietsintöjen seurauksena jäi kiinni kolme henkilöä, joita epäillään tekijänoikeusrikoksista. Tekijänoikeusrikoksen maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Ratsauksessa takavarikoitiin myös useita FTP-palvelimia, joiden kerrotaan sisältäneen yhteensä noin kymmenen teratavua erinäisiä tiedostoja.
"Nyt ratsatut huippusivustot ovat jakaneet niin elokuvia, musiikkia, tietokonepelejä kuin hyötyohjelmiakin. Kukin sivusto oli lisäksi erikoistunut jakamaan jotakin tiettyä aineistoja esim. animaatioita, suomalaisia elokuvia tai uusimpia tietokonepelejä," TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen kertoo.
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) teki tutkintapyynnön KRP:lle. Tutkinnan takana on yhteistyö eri toimialojen anti-piratismi toimijoiden kesken, joihin kuuluu mm. musiikkijulkaisijoiden järjestö MPA, Euroopan tietokonepelialan kattojärjestö ISFE, Äänitealan kansainvälisen kattojärjestö IFPI sekä ohjelmistopiratismia vastustava järjestö BSA.
MPA:n Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan antipiratismioperaatioiden johtaja Halli Kristinsson lupailee, että yhteistyö poikii pian myös uusia iskuja.
Lähde:
Antipiracy.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.