Yleisradio iloitsee voitostaan

Lauri Jämsä
16. marraskuuta, 2007 8:23

Yleisradio sai hamuamansa voiton eilen Helsingin hovioikeudessa, kun oikeus päätti musiikin radiosoiton tekijänoikeuskorvausten olevan jatkossa riippuvainen todellisen kuulijakunnan suuruudesta. Päätös oli karvas pettymys tekijänoikeusjärjestö Gramexille.
Aiemmin Gramex on laskuttanut Yleisradiota musiikin levittämisestä valtakunnallisilla radiokanavilla potentiaalisten kuuntelijoiden määrän mukaan. YLE katsoi jo tällöin, että todellisten kuuntelijoiden määrä olisi todenmukaisempi mittari tekijänoikeusmaksuille.
"Tämä on Yleisradion kannalta erittäin merkittävä päätös, johon on neuvotteluteitse pyritty jo pitkään", iloitsee Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi tiedotteessaan.
Yleisradio selvittelee tällä hetkellä innoissaan eilen annetun päätöksen kustannusvaikutuksia. Gramexin mielestä musiikki on ollut vanhoillakin hinnoilla edullista.
"Levymusiikki on vanhoillakin hinnoilla edullista ja suosittua ohjelmaa Ylelle. Meidän pitää nukkua muutaman yön yli ja harkita muusikoiden ja tuottajien kanssa, mitä teemme", arvioi Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila. Hän pitää korvausten alentamista aiheettomana toimenpiteenä.

Lähteet:
Taloussanomat
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.