PLDS:n Blu-ray-asema maksaa 179 euroa

Kaarlo Räihä
15. marraskuuta, 2007 13:30

Philipsin ja Lite-onin yhteistyössä perustama Philips & Lite-On Digital Solutions (PLDS) on tuomassa joulumarkkinoille Blu-ray-asemaa, jonka suositushinnaksi on annettu 179 euroa.
DH-4O1S-asemassa on SATA-liitäntä ja se lukee Blu-ray-levyjä (BD-R/RE/ROM) 4x nopeudella. Tuttuun tyyliin asema lukee myös DVD- ja CD-levyjä, mutta tiedon tallentaminen kyseisille levyille ei onnistu. Aseman mukana tulee SATA-kaapeli, hopeinen etulevy ja Cyberlinkin PowerDVD-ohjelmisto, jonka myötä aseman hankkija voi aloittaa suoraan Blu-ray-elokuvien katselun Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmillä varustetuissa tietokoneissa.
Kyseessä on selvästi edullisin Blu-ray-asema, jonka tietokoneeseen voi hankkia. PLDS:n markkinoinnista Euroopassa vastaava Jelmer Veldman kertoi, että aseman hinta on saatu painettua alas hylkäämällä mahdollisuus omien levyjen kirjoittamiseen ja edullisen hinnan myötä aseman pitäisi kiinnostaa hintatietoisempiakin kuluttajia.
Edullisimman teräväpiirtoaseman titteliä DH-4O1S ei saavuta, sillä Toshiban edullisin HD DVD -asema on SD-H802A, jonka hinta on noin 120 euroa.

Lähteet:
CD Freaks
Digital Trends

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.