Rapsut The Simpsons Movien levityksestä

Lauri Jämsä
14. marraskuuta, 2007 9:11

Elokuussa uutisoimme australialaismiehestä, joka pidätettiin todennäköisin syin The Simpsons Movie -elokuvan kuvaamisesta ja levittämisestä. Nyt oikeudenkäynti on saatu asian tiimoilta päätökseen.
21-vuotias mies kuvasi elokuvan teatterissa matkapuhelimellaan ja laittoi videon jakeluun P2P-verkkojen avulla. Tekijänoikeusjärjestöt osasivat odottaa uutuuselokuvasta piraattikopioita ja videon alkuperää alettiin selvittämään välittömästi, kun ensimmäiset kopiot ilmaantuivat P2P-verkkoihin.
Vaikka jaetun videon laatu oli huono, ladattiin elokuvaa todella paljon. Jo ensimmäisten tuntien aikana The Simpsons Movien laiton versio levisi syyttäjän mukaan 3 213 ihmiselle. Muutamassa päivässä videota oli ladattu jo 110 000 kertaa.
Sydneyn käräjäoikeus tuomitsi eilen 21-vuotiaan Jose Duarten maksamaan 1000 Australian dollaria (noin 614 euroa) tekijänoikeuden alaisen materiaalin levittämisestä. Tuomio ei ollut varmasti aivan sitä, mitä elokuvayhtiö oli odottanut, sillä aiemmin arveltiin, että teosta olisi voinut rapsahtanut jopa neljän vuoden vankilatuomio.
"Olen viettänyt tämän nuoren miehen kanssa paljon aikaa, ja olen aika varma, että hän ei tiennyt mitä oli tekemässä", kertoi Duarten asianajaja Ken Stewart.

Lähde:
Yahoo!

Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.