Wii ei toista DVD-elokuvia tänä vuonna

Kaarlo Räihä
13. marraskuuta, 2007 14:02

Nintendo suosittu Wii-pelikonsoli ei ole toistaiseksi sisältänyt mahdollisuutta DVD-elokuvien toistamiseen. MOD-piirin ja erillisen toisto-ohjelman avulla DVD-elokuvia on voinut kuitenkin toistaa Wiillä jo muutaman kuukauden ajan ja nyt myös Nintendo on vahvistanut että DVD-elokuvien toistaminen tulee mahdolliseksi Wiillä ilman MOD-piiriä.
Kuluttajien harmiksi kyseinen ominaisuus ei ehdi kuitenkaan markkinoille tämän vuoden puolella, sillä Nintendolla on täysi työ saada tarpeeksi konsoleita joulumarkkinoille, joten DVD-elokuvien tukevan mallin valmistaminen on jätetty ensi vuoden puolelle.
Tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta siitä, että tarvitaanko DVD-elokuvien toistoon kokonaan uusi versio konsolista vai tullaanko DVD-elokuvien toistoon kykenevä ohjelmisto lisäämään Wiin kauppapaikalle, josta halukkaat voivat sen sitten ostaa erikseen.
Wiin DVD-tukea lupailtiin ensimmäisen kerran kuluttajille jo viime vuoden puolella, mutta toistaiseksi asiat eivät ole edenneet ennakoitujen aikataulujen mukaan. Nintendo on pahoitellut ominaisuuden myöhästymistä Nintendon japaninkielisellä sivustolla, mutta muiden maiden Nintendo-sivustot eivät ainakaan toistaiseksi mainitse tukea DVD-elokuvien toistamiselle, joten pahimmassa tapauksessa ominaisuus ei koskaan rantaudu Japanin ulkopuolelle.
Lähteet:
Gizmodo
ITviikko

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.