PlayStation 3 saa DivX-tuen

Kaarlo Räihä
13. marraskuuta, 2007 18:41

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolilla pystyy tulevaisuudessa katselemaan DivX-videoita. Asiasta tiedotti DivX, Inc., jonka kehittämä tuki DivX-videoille lisätään PlayStation 3:lle tulevalla firmware-päivityksellä.
Tällä hetkellä kumpikaan osapuoli ei ole julkaissut asiasta tarkempia teknisiä tietoja, joten esim. 1080p-resoluution videoiden, tekstitysten ja menujen toimivuus on vielä arvailujen varassa. DivX, Inc. viimeistelee tällä hetkellä PS3:n sertifiointia DivX-laitteeksi, joka takaa sekä toistolaitteen luotettavuuden että erinomaisen kuvanlaadun.
Kuluttajien lisäksi myös pelejä kehittävät tahot voivat tulevaisuudessa käyttää DivX-videoita peleissään, sillä Sonyn on jaellut pelitaloille uuden kehityspaketin, jonka myötä DivX-videoiden käyttäminen peleissä onnistuu suoraan kehitysympäristöstä.
DivX-tuen myötä myös XviD-videoiden toistaminen pitäisi onnistua konsolilla ja kuluttajien kannalta olisi mukavaa, jos suosittu Stage6-videopalvelu toimisi myös suoraan konsolin internet-selaimella.
Myös Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin ympärillä liikkuu huhuja DivX-tuesta, mutta toistaiseksi kumpikaan osapuoli ei ole virallisesti vahvistanut osapuolien mahdollista yhteistyötä, jonka myötä Xbox 360 saataisiin DivX-yhteensopivien laitteiden joukkoon.
Lähteet:
DivX (lehdistötiedote via Nasdaq)
Electronista

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.