NBC Direct avattu

Kaarlo Räihä
11. marraskuuta, 2007 14:44

NBC on avannut odotetun NBC Direct -palvelun, jonka kautta kuluttajat voivat ladata NBC:n TV-sarjoja tietokoneelleen katsomista varten.
Tällä hetkellä palvelun kautta voi katsella mm. 30 Rock-, Heroes- ja Scrubs-sarjoja (Tuho-osasto).
Jaksot ladataan ja katsellaan ilmaisella NBC Direct player -ohjelmalla, joka toimii tällä hetkellä ainoastaan Windows Vista- ja Windows XP -käyttöjärjestelmien kanssa. Windowsin lisäksi koneelta pitää löytyä Internet Explorer 6 -selain tai uudempi ja Windows Media Player 10 -mediasoitin tai uudempi, sillä ladattavissa oleva sisältö on suojattu Microsoftin DRM-tekniikoilla.
Toisto-ohjelmasta on kuitenkin luvassa versio Mac OS X -käyttöjärjestelmille ensi vuoden alkupuolella ja myös Linux mainitaan NBC:n sivustolla, mutta mitään aikataulua mahdolliselle Linuxissa toimivalle toisto-ohjelmalle ei ole kerrottu. Myös tuki Firefox-selaimille on tulossa ennen vuodenvaihdetta.
Osa videoista sisältää tekstityksen englanniksi ja myös kommenttiraitoja on mahdollista kuulla tiettyjen jaksojen kanssa. Toisto-ohjelma mahdollistaa myös jaksojen kommentoinnin muille katsojille ja suosittelun ystäville sähköpostin avulla.
Videoiden säilöminen kiintolevylle pidemmäksi aikaa ei kuitenkaan onnistu kovin helposti, sillä DRM-suojauksien ja sopimusehtojen myötä TV-sarjojen jaksot ovat ladattavissa ja katsottavissa ainoastaan seitsemän päivää niiden ensiesityksen jälkeen, jonka jälkeen jaksojen katselu ei onnistu ollenkaan. Kun yhden jakson katselun aloittaa, on kuluttajalla 48 tuntia aikaa katsella kyseinen jakso, sillä katseluoikeus loppuu tämän ajan jälkeen. Kuluttaja voi kuitenkin uudistaa katselulisenssin NBC Directin kautta, mutta seitsemän päivän rajaa ei voi tällä tavalla ohittaa.
NBC Direct player on tarkoitettu ainoastaan Yhdysvalloissa asuvien kuluttajien käytettäväksi, joten jaksojen katselu Suomesta käsin ei onnistu ilman ylimääräistä vaivaa.
Lähteet:
Mashable!
TECH.BLORGE.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.