Teräväpiirtoformaattien sota pattitilanteessa

Kaarlo Räihä
10. marraskuuta, 2007 16:58

Blu-ray- ja HD DVD -formaattien välinen valtataistelu on ollut käynnissä jo lähes puolitoista vuotta. Toistaiseksi tilanne on ollut tasainen, vaikka Blu-ray on elokuvien myynnissä ollut kilpailijaansa edellä.
Kahden eri formaatin taistelu on kuitenkin saanut monet kuluttajat odottelemaan voittajaa, jonka vuoksi soittimien ja elokuvien kysyntä ei ole ollut aivan odotetulla tasolla. Kuluttajien hidastelu on myös vähitellen alkanut huolestuttamaan laitevalmistajia ja elokuvastudioita.
Nyt Sonyn toimitusjohtaja Howard Stringer on ilmoittanut, että formaattien välinen sota on pattitilanteessa, jonka voittaminen tulee olemaan hankalaa. Stringer halusi alun perin ainoastaan yhden formaatin markkinoille ja hän toivoi osapuolten pääsevän sopuun asiasta. Niin ei kuitenkaan tapahtunut ja nyt Stringer toivoi pääsevänsä ajassa taaksepäin, jotta tilannetta olisi voinut muuttaa ja markkinoille olisi tullut vain yksi formaatti.
Stringerin mukaan asiat menivät Blu-rayn kannalta mainiosti, kunnes Paramount päätti lopettaa Blu-ray-elokuvien julkaisemisen.
Blu-rayn saavuttaman etumatkan uskotaan kutistuvan juhlapyhien aikaan, sillä edullisimmat Blu-ray-soittimet ovat yli kaksi kertaa kalliimpia kuin Toshiban edullisimmat HD DVD -soittimet.
Blu-rayn odotettua pienemmän menekin lisäksi Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolit eivät ole käyneet kaupaksi odotetulla tavalla. Stringer uskoo kuitenkin PlayStation 3:n hinnanalennusten kasvattavan konsolin suosiota tulevaisuudessa ja Sonyn tarkoitus on myydä maaliskuuhun mennessä kymmenen miljoonaa konsolia, jotka samalla myös toimivat Blu-ray-soittimina.
Lähteet:
Associated Press (via Google)
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.