iPhone kauppoihin tänään Euroopassa

Kaarlo Räihä
9. marraskuuta, 2007 20:51

Applen iPhone-matkapuhelin on nyt virallisesti rantautunut Eurooppaan, kun puhelin saapui tänään myyntiin sekä Isossa-Britanniassa että Saksassa.
Saksassa puhelin tuntui kiinnostavan kuluttajia ja pelkästään Kölnissä yli 350 ihmistä jonotti omaa puhelintaan, kun paikallisen T-Mobilen myymälä avasi ovensa puoliltaöin. Ensimmäisenä jonossa oli 32-vuotias Johannes Krause, joka oli halunnut itselleen iPhonen siitä lähtien, kun Applen toimitusjohtaja Steve Jobs ensimmäisen kerran esitteli puhelinta julkisesti. Krausen mukaan kyseessä on ensimmäinen mobiililaite, jonka avulla internetin käyttö onnistuu vaivattomasti.
Krausen ei ollut ainoa, jota puhelin kiinnosti tavallista enemmän, sillä myös 54-vuotias Reinhold Steinwasser halusi olla ensimmäisten joukossa käpistelemässä uutuutta. Steinwasser vertasi tapahtumaa väritelevision julkaisuun, jolloin ihmiset kerääntyivät kauppojen ympärille ihastelemaan värillisen kuvan ihmeitä.
iPhonen hankinta ei ole kuitenkaan halpaa lystiä, sillä 399 euron hintaisen iPhonen lisäksi kuluttajan on hankittava matkapuhelinliittymä kahden vuoden sopimuksella T-mobilelta. Liittymän kuukausimaksu alkaa 49 eurosta, joten kahden vuoden aikana kuluttaja joutuu maksamaan T-mobilelle kuukausimaksuja vähintään 1 176 euron edestä.
Laitteen korkea hinnoittelu ei miellytä kaikkia ja 20-vuotias Christian Kiew totesi puhelimen hinnoittelun olevan naurettavan korkea. Myös Ovumin analyytikko Jonathan Arber totesi, että liittymän kallis kuukausimaksu saattaa pelästyttää potentiaalisia ostajia.
Matkapuhelinoperaattoreille iPhone-kytky tuo kuitenkin huomattavasti rahaa ja T-mobilen omistavan Deutsche Telekomin toimitusjohtaja Rene Obermann uskoo puhelimen käyvän hyvin kaupaksi erityisesti jouluna. Obermann pelkää jopa sitä, että puhelimet saattavat loppua kesken.
iPhonen Euroopan valloittaminen jatkuu tämän kuun lopulla, kun iPhone rantautuu Ranskaan 29. päivä matkapuhelinoperaattori Orangen toimesta.
Lähteet:
Associated Press (via Google)
eFluxMedia

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.