Prince puolustaa jälleen tekijänoikeuksiaan

Kaarlo Räihä
8. marraskuuta, 2007 17:27

Pop-muusikkona ja lauluntekijänä tunnettu Prince on jo aiemmin tehnyt selväksi sen, että hän puolustaa tekijänoikeuksiaan viimeiseen asti.
Uusin osoitus asiasta on Princen kanta hänen fanisivustoihinsa, joiden kautta Princen kannattajat voivat mm. katsella Prince-aiheisia kuvia ja lukea Princen kappaleiden sanoituksia. Housequake.com-, princefans.com- ja prince.org-sivustot ovat saaneet Princen asianajajalta postia, jossa vaaditaan Princen tekijänoikeuksien alle kuuluvan materiaalin poistamista sivustoilta. Asianajajat ovat vaatineet sanoitusten ja albumeiden kansikuvien lisäksi poistettavaksi mm. kuvat Prince-aiheisista tatuoinneista ja rekisterikilvistä.
Sivustojen omistajat ovat avanneet yhteistyössä princefansunited.com-sivuston, jotta kaikki saisivat tietää Princen esittämät vaatimukset. Sivustolla kerrotaan, ettei Prince omista tekijänoikeuksia fanien ottamiin valokuviin ja tämän lisäksi suurinta osaa Princen tekijänoikeuksien alle kuuluvasta materiaalista voi käyttää sivustoilla ns. fair use -asetuksen myötä. Sivustojen ylläpitäjät toivovat, että Prince lopettaisi sivustojen ahdistelun, mutta jos näin ei tapahdu, ovat sivustojen ylläpitäjät valmiita taistelemaan tekijänoikeuksista oikeudessa. Heidän mukaansa kyse on sananvapaudesta.
Princen etuja ajava Web Sheriffin John Giacobbi sanoi, että internetissä leviävät tiedot jutuista ovat vääriä ja harhaanjohtavia. Giacobbin mukaan kyse ei ole sananvapaudesta, eikä Prince ole haastamassa fanejaan oikeuteen. "Kyseinen asia koskettaa Princen omaa levy-yhtiötä ja kolmea epävirallista web-sivustoa. Jutut liittyvät sivustojen kautta saatavissa olevaan sisältöön, joihin kuuluvat Princen tavaramerkit ja valokuvat, joiden tekijänoikeudet omistaa Prince" kommentoi Giacobbi Reutersille.
Lähteet:
Ars Technica
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.