Paramount taistelee Kiinassa piratismia vastaan kolmen dollarin DVD-elokuvilla

Kaarlo Räihä
8. marraskuuta, 2007 15:58

Kiinassa elokuvastudioille ongelmia aiheuttava piratismi on saanut monet elokuvastudiot miettimään uusia keinoja, joiden avulla piratismia saataisiin vähennettyä ja samalla elokuvien myyntiä kasvatettua.
Nyt elokuvastudio Paramount Pictures on ilmoittanut yhteistyöstä Warnerin kanssa, jonka seurauksena Paramountin DVD-elokuvia tullaan myymään Kiinassa kolmen dollarin kappalehintaan. Elokuvia tullaan myymään samoissa paikoissa, joissa Warner kauppaa omia elokuviaan.
Warner on harrastanut vastaavaa toimintaa Kiinassa jo vuodesta 2005 asti. Tällä hetkellä Warnerilla on yli 20 000 myyntipistettä Kiinassa, joita löytyy 50 eri kaupungista.
Studioiden on tarkoitus luoda kunnollinen ja laillinen jälleenmyyntiverkosto Kiinaan, jossa MPAA:n mukaan 90 prosenttia myydyistä elokuvista on piraattikopioita. Halvimmillaan elokuvan piraattikopio DVD-levyllä maksaa noin 68 senttiä, jonka takia kolmen dollarinkin hinta virallisesta levystä voi olla monelle liian korkea.
Aiemmin Paramountin DVD-elokuvia ei ole virallisesti tuotu Kiinaan, vaan elokuvia on pitänyt ostaa import- tai piraattikopioina. Ensimmäiset myyntiin tulevat elokuvat ovat Transformers ja Shrek the Third (Shrek Kolmas).
Studiot eivät kuitenkaan luota pelkästään halpojen DVD-elokuvien voimaan, vaan studiot aikovat myös jatkossa taistella piraattikopioita myyviä tahoja vastaan oikeustoimilla. Studiot ovat voittaneet Kiinassa jo useita oikeusjuttuja, mutta syyllisten rangaistuksena saamat muutaman tuhannen dollarin sakot eivät juuri säikäytä muita piraattikopioiden tekijöitä.
Lähde:
Associated Press (via Google)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.