Sony Ericsson päivittää musiikkikauppaansa

Lauri Jämsä
7. marraskuuta, 2007 12:35

Sony Ericsson on ilmoittanut suunnittelevansa puhelinmusiikkikauppansa laajentamista. Yrityksellä on vastassaan kovat vastustajat, sillä esimerkiksi Applella ja Nokialla on jo omat musiikkikauppansa.
Wall Street Journal kertoo, että Sony Ericsson aikoo tuoda päivitetyn PlayNow-musiikkipalvelunsa ihmisten ilmoille ensi vuoden toisen neljänneksen aikana.
Sony Ericsson on pitäytynyt musiikkikaupassaan tähän asti ainoastaan Sony BMG:n musiikissa. Päivityksen myötä puhelimiin pystyy lataamaan myös muiden levy-yhtiöiden musiikkia. Mukaan ovat tulossa ainakin Universal, EMI ja Warner. Viimeinen ei ole ainakaan toistaiseksi lupautunut luovuttamaan musiikkiaan hetki sitten avautuneelle Nokian musiikkikaupalle.
Analyytikot uskovat yrityksen joutuvan kovaan paineeseen musiikkipalvelunsa kanssa, koska kilpailu on alalla kovaa. Varsinkin Apple on rakentanut iTunes-palvelunsa ympärille kokonaisen valtakunnan.
Sony Ericsson kertoo musiikkipalvelun tarjonnan vaihtelevan markkina-alueen ja operaattorin mukaan. Musiikkikappaleiden hintoja ei paljasteta vielä, mutta maksujen kerrotaan vaihtelevan niin ikään eri markkina-alueilla. Voitot yritys aikoo jakaa matkapuhelinoperaattoreiden kanssa. MP3- ja DRM-teknologiaa hyödyntävän palvelun käytöstä koituneet maksut kuluttaja voi maksaa suoraan matkapuhelinlaskussaan tai vahtoehtoisesti suoraan maksukortilla.

Lähteet:
LetsGoMobile
Tietoviikko

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.