Google kertoo tänään matkapuhelinsuunnitelmistaan

Lauri Jämsä
5. marraskuuta, 2007 7:40

Googlen uskotaan julkaisevan tänään matkapuhelinmarkkinasuunnitelmansa. Wall Street Journalin Business Technology -blogissa uskotaan Googlen kertovan suunnitelmiensa lisäksi myös projektiin osallistuvien yhteistyökumppanien nimet.
Mahdollisiksi yhteistyökumppaneiksi on arvailtu ainakin yhdysvaltalaisia T-Mobilea ja Sprintia. Blogin kirjoittaja Amol Sharman uskoo, että myös HTC, Samsung, LG ja SonyEricsson olisivat sopineet yhteistyökuvioista Googlen kanssa. Listalla on monta matkapuhelinvalmistajaa, joten Googlen puhelimiin suunnittelemat palvelut yleistynevät vauhdilla. Markkinoille palveluiden uskotaan tulevan tosin aikaisintaan ensi vuoden puolivälissä.
CNET kertoo puolestaan, että Android-niminen Linux-pohjainen ohjelmistoalusta tarjoaisi kaikki älypuhelimen rakentamiseen vaadittavat toiminnot. Mikäli tämä on totta, Nokiaa tuskin nähdään asiakkaana, koska yritys on panostanut kovasti S60-ohjelmistoalustansa kehitykseen.
CNET kertoo, että Android-alustasta olisivat kiinnostuneet muun muassa japanilaiset matkapuhelinoperaattorit KDDI ja NTT DoCoMo sekä elektroniikkavalmistajat Qualcomm, Broadcom, HTC, Intel, Samsung, Motorola, Sprint ja Texas Instruments.
Seuraamme tilannetta tiiviisti.

Lähteet:
Wall Street Journal
CNET Blogs
MikroPC
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.