MPAA kieltää MediaDefender-syytökset

Lauri Jämsä
4. marraskuuta, 2007 14:32

MediaDefenderin toimista suivaantunut The Pirate Bay jätti poliisille useita tutkintapyyntöjä kymmentä Ruotsissa toimivaa mediafirmaa vastaan. Asian eteneminen on saanut MPAA:n (Motion Picture Association of America) puolustuskannalle. Järjestön asianajaja Espen Tøndel kertoi, että yksikään MPAA:n jäsenyrityksistä ei ole ollut tekemisissä MediaDefenderin kanssa.
MediaDefenderin vuotaneet sähköpostikeskustelut todistavat kuitenkin aivan muuta. Esimerkiksi Universal Pictures, joka on yksi MPAA:n jäsenistä, oli solminut MediaDefenderin kanssa sopimuksen elokuviensa suojelemisesta. Käytännössä tämä tarkoitti BitTorrent-sivustojen ja trakkereiden saastuttamista väärennetyillä versioilla laittomia elokuvia lataavien hämäämiseksi ja turhauttamiseksi.
Sähköpostikeskusteluista löytyy esimerkiksi seuraava Universal Picturesin kommentti: "Voitteko käydä kaikin voimin tämän torrentin kimppuun ja tappaa sen?"
Universal Pictures ei ole kuitenkaan ainoa MPAA:n jäsenyritys, joka on ollut tekemisissä MediaDefenderin kanssa. Sähköpostikeskustelut todistavat, että ainakin Paramount, 20th Century Fox ja Sony Pictures ovat antaneet toimeksiantoja MediaDefenderille.

Lähde:
TorrentFreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.