Laittoman musiikin lataaminen kasvattaa levymyyntiä

Lauri Jämsä
4. marraskuuta, 2007 13:03

Lontoon yliopiston kaksi tutkijaa, Birgitte Anderson ja Marion Frenz, ovat julkaisseet tutkimuksen, joka käsittelee laittoman musiikin latauksen vaikutusta äänilevymyyntiin.
Tulokset eivät olleet lainkaan odotettuja - kävi ilmi, että musiikin lataaminen laittomista lähteistä ei vähennäkään levymyyntiä. Tutkimuksen lataajat ostavatkin sitä enemmän laillisia äänitallenteita mitä enemmän lataavat musiikkia vertaisverkoista.
"Arvioimme, että yhden laittoman musiikkikappaleen lataaminen kuukaudessa kasvattaa henkilön laillista musiikkilevykokoelmaa 0,44 äänitallenteella vuodessa", kertoo tutkimus.
Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että mikäli satunnainen henkilö lataa 270 musiikkikappaletta P2P-verkoista, henkilö ostaa vuodessa yhdeksän musiikkilevyä enemmän, kuin henkilö, joka on ladannut vain 27 laitonta musiikkikappaletta.
Tutkimus osoittaa jälleen, että piratismi ei ole välttämättä sittenkään niin huono asia. Tiedostojen vaihto antaa käyttäjille mahdollisuuden tutkia uutta musiikkia ilmaiseksi, jonka jälkeen tutkimuksen mukaan suuri osa asiakkaista käy ostamassa mieleisensä musiikkilevyn aidon kopion.
Tutkimus käsitti yli 2 000 kanadalaista P2P-musiikin lataajaa.
The Impact of Music Downloads and P2P File-Sharing on the
Purchase of Music: A Study for Industry Canada (PDF)


Lähde:
TorrentFreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.