Brasiliassa kolme jättimäistä piraattitakavarikkoa

Lauri Jämsä
4. marraskuuta, 2007 15:27

Brasiliassa iskettiin lokakuun aikana kolmeen otteeseen tunnettujen piraattien kimppuun. Jokaisessa ratsiassa on takavarikoitiin suuria määriä laittomia levyjä ja niiden valmistamiseen käytettyä laitteistoa.
Ensimmäinen tapaus sattui lokakuun 5. päivänä, kun Farroupilhan kaupungissa takavarikoitiin miljoona tyhjää optista levyä, 200 tallentavaa asemaa ja kannettavia tietokoneita. Kannettavien tietokoneiden yhteenlaskettu arvo oli noin 500 000 dollaria. Tuotteet oli ollut tarkoitus kaupata Brasilian piraattimarkkinoilla.
Toinen suuri operaatio suoritettiin lokakuun 15. päivänä. Brasilian viranomaiset pysäyttivät kolme "turistibussia", jotka oli lastattu täyteen laitonta materiaalia, joka oli ollut tarkoitus kuljettaa rajan yli myytäväksi. Takavarikko käsitti yhteensä 210 000 CD- ja DVD-R-levyä, 185 tallentavaa optista asemaa sekä 300 000 dollarin arvosta kannettavia tietokoneita. Levyt sisälsivät laitonta musiikki- ja elokuvamateriaalia. Ratsiassa pidätettiin myös kolme henkilöä.
Kolmas tapahtuma sijoittui tunnetulle Galeria Pagé -piraattitorille 18. lokakuuta, kun sotilaspoliisit suorittivat 18 etsintää eri puolille toria. Saaliiksi poliisit saivat 105 000 DVD-levyä ja 18 300 CD-levyä.
IFPI Latin America onnitteli Brasilian poliisivoimia, Sao Paulon sotilaspoliisia ja Brasilian piratismin vastaista yksikköä, APCM:ää, hyvin suoritetusta työstä.

Lähde:
IFPI

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.