Warner Music Group vetäytyi Nokian musiikkikaupasta

Kaarlo Räihä
2. marraskuuta, 2007 20:21

Nokia avasi pitkään odotetun musiikkikauppansa eilen Isossa-Britanniassa, mutta avajaiset eivät ole sujuneet aivan odotetulla tavalla, sillä musiikkijätti Warner Music Group on poistanut levy-yhtiölle kuuluvat kappaleet uudesta musiikkikaupasta. Nokian musiikkikaupassa on kuitenkin vielä mukana musiikkijäteistä Universal, Sony BMG ja EMI sekä joukko pienempiä levy-yhtiöitä.
Syy Warnerin toimille on Wall Street Journal -lehden (WSJ) mukaan Nokian MOSH-palvelu, jonka käyttäjät voivat jakaa keskenään mm. kuvia, videoita ja musiikkia. WSJ:n mukaan MOSH mahdollistaa kuluttajille luvattomien kopioiden lataamisen mm. Harry Potter ja viisasten kivi -kirjasta ja Beatlesin Girl-musiikkikappaleesta.
Nokian edustaja Kari Tuutti vahvisti WSJ:lle, että Warner on vetäytynyt musiikkikaupasta ainakin toistaiseksi. Tuutin mukaan Nokia jatkaa kuitenkin neuvotteluita Warnerin kanssa, jotta Warnerin musiikkia saataisiin kaupan valikoimiin tulevaisuudessa.
Tuutti sanoo, että MOSH-palvelu käyttää Audible Magicin kehittämää tekniikka, jonka pitäisi tunnistaa useita tekijänoikeudella suojattuja kappaleita ja täten estää niiden lähettäminen MOSH-palveluun. Tuutin mukaan palvelusta poistetaan sisältöä ainoastaan, jos tekijänoikeuksien haltijat ottavat yhteyttä Nokiaan, mutta Nokiaa tekee kaikkensa, jotta palvelun kautta ei rikottaisi tekijänoikeuksia.
Nokian toimet eivät kuitenkaan ole nähtävästi tarpeeksi tehokkaita Warnerille, vaikka Nokian musiikkikaupassa kappaleet on suojattu Microsoftin DRM-tekniikoiden avulla.
Lähteet:
Tietokone
Wall Street Journal

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.