Taulutelevisiot ja digiboksit myyvät hyvin

Kaarlo Räihä
2. marraskuuta, 2007 14:57

Digiboksien ja taulutelevisioiden myynnit ovat olleet tänä vuonna huimassa kasvussa, eikä hidastumisen merkkejä näy tulevaisuudessa.
Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumin (KOTEK) julkaisemien tietojen mukaan kodintekniikan kokonaismyynti on kasvanut tammi- ja syyskuun välisenä aikana noin kahdeksan prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Myyntiä ovat kasvattaneet erityisesti taulutelevisiot, joiden myynti on yli kaksinkertaistunut viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Tammi- ja syyskuun aikana myytiin yli 300 000 taulutelevisiota. Lähes puolet myydyistä televisioista kuuluivat 32-tuuman kokoluokkaan. 80 prosenttia myydyistä taulutelevisioista sisälsi digivirittimen.
"Taulutelevisioiden kuluttajaystävällinen hintakehitys on kasvattanut kysyntää ja saanut suomalaiset ostamaan entistä suurempia televisiokuvaruutuja" kommentoi KOTEK:in Elina Yrjänheikki.
Myös digiboksien myynti on ollut vauhdikasta, sillä tammi- ja syyskuun aikana myytiin yli miljoona digiboksia. Noin neljännes näistä oli ns. perusbokseja, jotka eivät sisällä kortinlukijaa maksukanaville tai kiintolevyä ohjelmien tallentamista varten. Neljännes bokseista sisälsi kiintolevyn ohjelmien tallennusta varten.
"Maksu-TV:n suosio on kasvattanut kortinlukijalla varustettujen digiboksien kysyntää ja näiden osuus onkin jo puolet koko digiboksikaupasta" sanoi Yrjänheikki.
Taulutelevisioiden uskotaan kiinnostavan kuluttajia myös loppuvuoden ajan ja TV-kaupan ennätysvuosi näyttää varmalta.
"Digisiirtymän ja kuluttajaystävällisen hintakehityksen myötä erityisesti taulutelevisioiden kauppa on käynyt edelleen vilkkaana. Kesän notkahduksen jälkeen kysyntä on taas huipussaan ja TV-kaupan kaikkien aikojen ennätysvuosi tulee toteutumaan" kommentoi KOTEK:in puheenjohtaja Kari Karipuu.
Taulutelevisioiden ja digiboksien menekki jatkuu KOTEK:in mukaan hyvänä ainakin helmikuulle saakka, jolloin analogiset TV-lähetykset loppuvat kaapeliverkossa.
Lähteet:
KOTEK
Markkinointi&Mainonta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.