Toshiban Vardia RD-A301 HD DVD -tallennin jouluksi Japaniin

Kaarlo Räihä
31. lokakuuta, 2007 19:51

Toshiba esitteli tämän kuun alkupuolella järjestetyillä CEATEC-messuilla teräväpiirtovideota tallentavaa RD-X7-tallenninta, mutta tuolloin Toshiba ei paljastanut laitteen hintaa tai myyntipäivää.
Nyt Toshiba on esitellyt uutta Vardia RD-A301 -tallenninta, joka osaa RD-X7:n tapaan tallentaa teräväpiirtovideota sekä HD DVD- että DVD-levyille. Uutukaisen on tarkoitus tulla myyntiin Japanissa joulukuun puolessa välissä ja laitteen suositushinta on 100 000 jeniä eli noin 600 euroa.
Tallentavan HD DVD -aseman lisäksi laitteesta löytyy 300 gigatavun kiintolevy ja kaksi digitaalista teräväpiirtoviritintä, joiden avulla TV-ohjelmat saa helposti säilöttyä myöhempää katselua varten. Laite osaa myös pakata videota lennosta H.264/MPEG-4 AVC -yhteensopivaan muotoon, jolloin teräväpiirto-ohjelmia on helpompi tallentaa tavallisille DVD-levyille.
Pakkausasetuksista riippuen voi yksikerroksiselle DVD-levylle tallentaa teräväpiirtovideota maksimissaan noin kaksi tuntia. Yksikerroksisen HD DVD -levyn kohdalla pisin aika on puolestaan yli seitsemän tuntia. Vastaavasti parhaalla laadulla yksikerroksiselle DVD-levylle voi tallentaa noin puoli tuntia teräväpiirtovideota ja HD DVD -levylle vastaavasti 105 minuuttia teräväpiirtovideota.
Laitteesta löytyy myös HDMI-ulostulo ja Ethernet-liitäntä, joten laite pystyy näyttämään kaikkien muiden HD DVD -soittimien tapaan internetin kautta ladattavissa olevia HD DVD -elokuvien extra-materiaaleja.
RD-A301:n ostajat saavat kaupan päälle viisi HD DVD- ja DVD-levyä, Transformers-elokuvan HD DVD -levyn ja Transformers-figuurin. RD-A301 ei valitettavasti rantaudu Japanin ulkopuolelle.
Lähteet:
Impress (Google Translate)
PC World

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.