The Pirate Bay hylkää BitTorrent-protokollan

Lauri Jämsä
30. lokakuuta, 2007 16:25

Netzpolitik.org on haastatellut The Pirate Bayn ylläpitäjää, Brokepia, Berliinissä järjestetyssä The Oil of the 21st Century -konferenssissa.
Brokep puhuu videohaastattelussa muun muassa Pirate Bayn suunnittelemasta uudesta P2P-protokollasta, jonka kehittely on jo varsin pitkällä.
Kun haastattelussa kysyttiin sivuston tulevaisuudesta, Brokep kertoi, että hän ei usko Pirate Bayn tukevan BitTorrent-protokollaa enää kovin pitkään.
"Jatkamme kasvuamme (BitTorrentin avulla) ehkä pari kuukautta tai jopa vuoden, mutta en usko, että BitTorrent protokollana tulee kestämään kovin paljon pitempään. Jos oma protokollamme toimii hyvin, tulemme me jatkossakin olemaan yksi alan suurimmista sivustoista. Jos protokolla ei toimi, ehkä joku muu tulee ottamaan nykyisen asemamme", kertoo Brokep videohaastattelussa.
"Suurin ongelma (BitTorrent-protokollan käytössä) on se, että sen omistaa Bittorrent, joka kehittelee siitä uusia versioita. Meillä ei ole siis mitään mahdollisuuksia vaikuttaa itse protokollaan. Emme välttämättä pidä myöskään yrityksistä, jotka rahoittavat Bittorrentin toimintaa."
Uusi protokolla on Brokepin mukaan lähes valmis, mutta ohjelmoijat haluavat lisätä asiakasohjelmaan vielä muutamia ominaisuuksia, kuten metadatan sisällyttämisen itse torrent-tiedostoa vastaavaan linkkitiedostoon.

Lähteet:
P2P Blog
Piraattiliitto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.