Comcastin työntekijät eivät saa puhua P2P-liikenteen jarruttamisesta

Kaarlo Räihä
29. lokakuuta, 2007 19:18

Puolitoista viikkoa sitten vahvistetut tiedot yhdysvaltalaisen internet-operaattori Comcastin P2P-liikennettä jarruttavista toimista ovat keränneet runsaasti kommentointia, mutta Comcastin työntekijöillä sana ei ole vapaa.
Uutistoimisto Associated Pressin (AP) suorittamien testien jälkeen Comcastille on tullut paljon kyselyitä sen suhteen, miten operaattori käsittelee P2P-liikennettä. Ars Technica -sivuston saamien tietojen mukaan työntekijöiden pitää kertoa kuluttajille, ettei Comcast estä tai haittaa P2P-liikennettä. Jos työntekijät myöntävät kuluttajille tai lehdistölle, että Comcast käyttää Sandvinen kehittämiä ohjelmia P2P-liikenteen hidastamiseen, seuraa tästä työsuhteen irtisanominen.
Comcast on toimittanut työntekijöilleen ohjeistuksen, jota heidän on seurattava asian suhteen. Ohjeessa kerrotaan mm. mitä kuluttajille tulee vastata, jos he kysyvät P2P-liikenteestä tai mahdollisista yksityisyyteen liittyvistä kysymyksistä, joita P2P-liikenteen hidastaminen asiakkaissa herättää.
Eräs Comcastin työntekijä paljasti Sandvinen ohjelmien parantavan verkon yleistä toimivuutta ja samalla se alentaa kustannuksia, koska P2P-liikenne oman runkoverkon ulkopuolelle hidastuu.
Comcastin näkemyksen mukaan internet-operaattorin täytyy taata kaikille kuluttajille toimivat internet-yhteydet, jonka vuoksi yrityksen täytyy käyttää kehittyneitä tekniikoita, jotta verkot pysyvät käyttökelpoisina. Comcastin mukaan vastaavaa toimintaa harrastavat internet-operaattorit ympäri maailman.
Comcast sanoo ainoastaan hidastavansa liikennettä tietyissä tilanteissa, vaikka AP:n tekemät testit osoittivat selvästi, että Comcast katkoo P2P-verkkoissa tapahtuvia yhteyksiä.
Lähde:
Ars Technica

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.