FogScreen tulevaisuudessa koteihin?

Lauri Jämsä
27. lokakuuta, 2007 2:34

Suomalainen FogScreen Oy uskoo sumunäyttönsä sopivan myös pienempiin tiloihin, esimerkiksi kotitalouksiin.
Yrityksen toimitusjohtaja Mika Koivula kertoo yhtiön suunnitelmissa olevan pienentää sumunäyttö tasolle, joka mahdollistaisi käytön esimerkiksi eri yritysten tuotteiden lippulaivaliikkeissä. "Siitä ei ole enää kovin pitkä matka kotikäyttöön. Näyttöä voi pienentää niin pieneksi kuin haluaa, mutta pyrimme tietenkin optimoimaan koon markkinan mukaan", kertoo Koivula.
"Kotona sumunäyttö olisi ehkä luksusvehje, mutta ei vain kallis koriste, vaan ihan oikea käyttöesine. Kyseessähän kuitenkin on projektiopinta, jolle voidaan heijastaa kuvaa."
FogScreenin näyttöratkaisu on pitkulainen laatikko, jossa on puhaltimia riveissä. Ne sylkevät alas sumua ja sen molemmille puolille ilmaa, joka pitää sumun ohuena, levymäisenä tasona. Viidellä litralla vettä tunnissa saadaan aikaan näyttöruutu, jolle voidaan heijastaa kuva videotykillä. Laite käsittelee höyryä myös ultraäänillä, jolloin saadaan rikottua vesihöyry niin pieniksi osiksi, että virtaava sumu tuntuu kuivalta.
"Kuulemamme mukaan kopioita on maailmalla, mutta meillä on kuitenkin patentti päämarkkinoillamme ja siellä kopioita ei ole esillä", Koivula sanoo.
Mika Koivulan mukaan FogScreen Oy:n asiakkaat ovat isoja, ja ymmärtävät patenttirikkomusten seuraukset. Siksi kopioita ei ole tullut vastaan toimituskauppoja tehdessä. Yritys perusti kesällä tytäryhtiön San Franciscon Piilaaksoon.

Lähde:
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.