Kampanja haluaa OiNK-sivuston torrent-tiedostot Pirate Baylle

Kaarlo Räihä
25. lokakuuta, 2007 12:20

OiNK-sivuston sulkeminen Britannian ja Hollannin poliisien toimesta jätti suuren aukon P2P-maailmaan, sillä OiNK oli monien P2P-käyttäjien mielestä paras sivusto musiikin etsimiselle.
Tyhjiön täyttämiseksi on P2P-käyttäjien suunnalta tullut useita ehdotuksia ja nyt FOR-OiNK-kampanjan on tarkoitus siirtää OiNK-sivustolla jaossa olleet torrent-tiedostot Pirate Bayn suojiin.
aerugohissings.com-sivuston aloittama kampanja neuvoo P2P-käyttäjille, kuinka oman BitTorrent-ohjelman käytössä olevat OiNK-sivuston torrent-tiedostot voi siirtää Pirate Bayn trakkerille. Tällöin torrent-tiedostot ilmaantuvat Pirate Bayn listoille, jolloin kaikki halukkaat voivat ladata ne.
FOR-OiNK-tagilla merkityt torrent-tiedostot on helppo etsiä Pirate Bayn omalla haulla, jonka myötä aiemmin OiNK-sivustoa käyttäneet henkilöt voivat kohtuullisen kivuttomasti siirtyä Pirate Bayn käyttäjiksi.
FOR-OiNK-kampanjan tyyliset tempaukset tuskin miellyttävät International Federation of the Phonographic Industry- (IFPI) ja British Phonographic Industry- (BPI) tekijänoikeusjärjestöjä, jotka tekivät paljon työtä, jotta OiNK-sivusto saatiin lopulta suljettua. Tekijänoikeusjärjestöt ovat yrittäneet sulkea Pirate Bayta jo pidemmän aikaa, mutta niiden toimet eivät ole toistaiseksi riittäneet taistelussa Pirate Bayta vastaan.
Lähde:
Piraattiliitto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.