Transformers-elokuvan HD DVD -julkaisu rikkoi ennätyksiä

Kaarlo Räihä
23. lokakuuta, 2007 15:08

Yhdysvaltalaisissa elokuvateattereissa huikeat lipputulot kesällä kerännyt Transformers-elokuva on kiinnostanut kuluttajia myös HD DVD -julkaisuna.
Paramountin mukaan Transformers-elokuvaa myytiin HD DVD -versioina noin 190 000 kappaletta ensimmäisen viikon aikana. Näistä 100 000 elokuvaa myytiin julkaisupäivänä ja loput seuraavan kuuden päivän aikana. Näiden myyntilukujen myötä Transformersista tuli julkaisuviikollaan ja julkaisupäivänään eniten myyty teräväpiirtoelokuva, joka on julkaistu vain yhdessä teräväpiirtoformaatissa. 300-elokuvalla on edelleen hallussa yhden viikon kokonaismyyntien ennätys, sillä 300-elokuvaa myytiin ensimmäisen viikon aikana yli 265 000 kappaletta, kun HD DVD- ja Blu-ray-julkaisujen myynti lasketaan yhteen.
Samassa ajassa Transformersin DVD-julkaisua myytiin noin 8,3 miljoonaa kappaletta, joista 4,3 miljoonaa ensimmäisenä päivänä, joten Transformers tuntuu kiinnostavan yhdysvaltalaisia kuluttajia.
Koska Paramount lopetti elokuvien julkaisemisen Blu-ray-formaatissa elokuun loppupuolella, ei elokuvasta tule Blu-ray-julkaisua, joten kilpailevien formaattien myyntimäärien vertailu ei Transformersin kohdalla tule onnistumaan.
Suomessa Transformers-elokuvan HD DVD -julkaisu tule myyntiin joulukuussa.
Lähteet:
High-Def Digest
Video Business

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.