Universal aloittaa musiikin myynnin USB-muistitikuilla

Kaarlo Räihä
20. lokakuuta, 2007 19:32

CD-levyn kuolemaa on povattu jo pidemmän aikaa, mutta musiikin fyysisessä jakelussa CD-levyt eivät ole vielä kohdanneet voittajaansa. Nyt Universal Music Group aikoo tarjota kuluttajille vaihtoehdon, kun se aloittaa singlejen myynnin USB-muistitikuilla tämän kuun 29. päivä.
Testaus käynnistyy Isossa-Britanniassa, jossa kuun lopulla myyntiin tulevat Keane-yhtyeen ja laulaja Nicole Scherzingerin uudet singlet. Hintaa uutuuksilla on noin viisi puntaa (noin seitsemän euroa), joka on huomattavasti korkeampi hinta kuin nykyisillä CD-singleillä, joista joutuu pulittamaan noin kolme puntaa (noin neljä euroa) kappaleelta. USB-muistin ja CD-levyn sisältö ei kuitenkaan ole sama, sillä USB-muistitikulla on tallennettuna myös videoita ja muuta multimediasisältöä.
Universalin Brian Rose sanoo, että USB-singlet ovat suunnattu 12-24-vuotiaille nuorille, jotka eivät enää arvosta CD-levyjä. Universal ei ole vielä paljastanut missä muodossa audiotiedostot muistitikulla ovat, mutta todennäköisesti kappaleet ovat tallennettu joko MP3- tai WMA-tiedostoiksi, jolloin niiden toistaminen pitäisi onnistua tietokoneiden lisäksi esim. PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleiden avulla.
Vaikka digitaaliset musiikin verkkokaupat yleistyvät jatkuvasti, eivät kaikki kuluttajat ole kiinnostuneet niiden käyttämisestä. Monille fyysinen tuote on edelleen tärkeä osa musiikkia ja myös levy-yhtiöt pitävät niistä, koska niiden myynnistä on mahdollista saada suuremmat voitot kuin digitaalisten verkkokauppojen kautta myydyistä kappaleista tai levyistä.
Universal ei aio rajoittua pelkästään singleihin, sillä Kanye Westin ja Amy Winehousen uutuusalbumit on tarkoitus julkaista USB-muisteilla ennen vuodenvaihdetta. Universalin lisäksi myös Warner Music on julkaisemassa musiikkiaan muistitikulla, kun Hadouken!-yhtyyen Not Here To Please You Mixtape -albumi julkaistaan ainoastaan USB-muistitikulla. Hintaa erikoisjulkaisulle tulee noin kahdeksan puntaa (noin 11,50 euroa).
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun musiikkia julkaistaan USB-muisteilla, sillä aiemmin mm. Barenaked Ladies on julkaissut musiikkiaan tässä formaatissa. Universal on kuitenkin ensimmäinen suurista levy-yhtiöistä, joka aloittaa musiikin myymisen USB-muistitikuilla.
Lähteet:
Dailytech
Times Online

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.