TV Links ratsian kohteena

Kaarlo Räihä
20. lokakuuta, 2007 10:28

Suosittu TV Links -sivusto on jo pidemmän aikaa kiinnostanut mediajättejä ja tekijänoikeusjärjestöjä sen jakaman sisällön takia ja nyt Ison-Britannian viranomaiset ovat suorittaneet ratsian, jonka yhteydessä sivusto hävisi internetistä ja sivustoa pyörittänyt 26-vuotias mies pidätettiin.
TV Links -sivuston ylläpitäjää tullaan tämän hetkisten tietojen perusteella syyttämään tekijänoikeusrikosten avustamisesta. Tilanne on kuitenkin lakiteknisesti mielenkiintoinen, sillä TV Linksin sivustolta löytyi vain linkkejä suosittuihin TV-sarjoihin ja elokuviin, joita pystyi linkin kautta katselemaan internet-selaimella. TV Links ei siis itse pitänyt tekijänoikeudella suojattuja elokuvia tai TV-sarjoja palvelimillaan, vaan yleensä varsinainen sisältö löytyi netin eri videopalveluista kuten Google Videosta tai Stage 6:sta.
Poliisin apuna jutun selvittämisessä oli paikallinen piratismia vastaan taisteleva Federation Against Copyright Theft (FACT), jonka edustaja kommentoi tilannetta seuraavasti: "Sivustot kuten TV Links hyötyvät taloudellisesti siitä, että ne auttavat tekijänoikeuksien rikkomisessa, kun he julkaisevat, listaavat ja indeksoivat linkkejä, joiden avulla käyttäjät voivat ilman lupaa katsella tekijänoikeudella suojattua materiaalia".
FACT:in johtaja Kieron Sharp sanoi, että TV Links on vasta ensimmäinen suuri kohde taistelussa internet-piratismia vastaan. "Elokuvien varastaminen ja jakelu vahingoittaa niiden ihmisten elämää, jotka työskentelevät elokuvateollisuudessa ja samalla se vahingoittaa taloutta" kommentoi Sharp.
TV Linksin sulkeminen saattaa vaikuttaa muihin Isossa-Britanniassa toimiviin vastaaviin sivustoihin ja ratsian uhka voi olla tarpeeksi suuri syy näille sivustoille toiminnan lopettamiseen. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun vastaavia sivustoja yritetään sulkea, sillä syyskuun lopulla MPAA haastoi SSUpload.com- ja Cinematube.net-sivustot oikeuteen samasta syystä.
Lähteet:
Guardian Unlimited
Zeropaid

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.