Kosketusnäyttö ja YouTube Nokiaan

Lauri Jämsä
16. lokakuuta, 2007 20:04

Matkapuhelinvalmistaja Nokia kertoo tuovansa S60-ohjelmistoalustaansa kosketusnäyttötuen. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että Nokian tulevissa puhelinmalleissa tullaan hyödyntämään kosketusnäyttöohjausta.
Nokian kehittämä matkapuhelinkäyttöliittymä ja -sovellusalusta tunnettiin ennen nimellä Series 60, mutta nykyään tuttavallisemmin S60-nimellä. Nokia lisensoi Symbian OS:n päälle rakennettua ohjelmistoalustaa myös muille valmistajille. Kaikkiaan ohjelmistoalustan päälle on rakennettu tällä hetkellä 65 älypuhelinta, joista 35 pohjautuu uusimpaan S60 3rd Editioniin.
Nokia esitteli kosketusnäyttöominaisuutta jo elokuun lopussa Go Play -tapahtumassa. Yrityksen tiedotteen mukaan kosketusnäyttö ja muut uudet piirteet ovat tarjolla puhelimiin, jotka valmistetaan ensi vuoden puolella. Uuden kosketusnäyttöominaisuuden kerrotaan vastaavan pulssilla kosketukseen. Tämän odotetaan helpottavan ja selkeyttävän käyttöä.
Uusi ominaisuus antaa mahdollisuuden käyttää joko kynä- tai sormikosketusta. Uusi käyttöympäristö tuo tuen myös kosketuspohjaisille QWERTY- ja puhelinnäppäimistöille.
Päivitys tuo tuen myös erilaisille antureille, joiden avulla puhelin osaa tunnistaa asentonsa ja liikkeensä. Ominaisuuden myötä puhelimen ohjaus- ja käyttömahdollisuudet laajenevat huomattavasti.
Kosketusnäyttö- ja anturipäivitysten lisäksi S60-käyttöympäristö koki muitakin muutoksia. Nokia kertoo puhelimen internet-selaimen tukevan nyt myös Flash-tekniikkaa, joten esimerkiksi YouTuben käyttö tulee mahdolliseksi puhelimesta käsin.

Lähteet:
Tekniikka&Talous
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.