Led Zeppelinin musiikkia internetin musiikkikauppoihin

Kaarlo Räihä
15. lokakuuta, 2007 19:13

Lähes kaikki artistit ja yhtyeet myyvät musiikkiaan CD-levyjen lisäksi myös internetin musiikkikaupoissa, kuten iTunesissa. Maailmasta löytyy kuitenkin vielä nimekkäitä yhtyeitä, joiden musiikkia ei ole toistaiseksi kaupattu digitaalisesti internetin musiikkikaupoissa.
Tähän kategoriaan on aiemmin lukeutunut myös englantilainen rock-yhtye Led Zeppelin, jonka koko tuotanto ilmaantuu ensi kuussa myyntiin kaikkiin suuriin internetin musiikkikauppoihin. Musiikin julkaisu osuu samaan ajankohtaan yhtyeen ensi kuussa Lontoossa tapahtuvan konsertin kanssa. Tähän mennessä Led Zeppelin on myynyt maailmanlaajuisesti yli 300 miljoonaa levyä, joten myös kappaleiden digitaaliset versiot kiinnostanevat kuluttajia.
Yhtyeen kitaristi Jimmy Page oli mielissään siitä, että koko yhtyeen tuotanto tulee myyntiin digitaalisessa muodossa. Pagen mielestä on tärkeää, että yhtyeen musiikista kiinnostuneet kuluttajat voivat hankkia musiikkiaan siinä muodossa kuin he sitä tahtovat. Warner Music Groupin toimitusjohtaja Edgar Bronfman Jr pitää Led Zeppelinin musiikkia loistavana lisänä useiden verkon musiikkikauppojen tarjontaan. Bronfmanin mukaan Led Zeppelinin tuotantoa tullaan kuulemaan myös digitaalisten musiikkikauppojen ulkopuolella ja näillä näkymin yhdysvaltalainen matkapuhelinoperaattori Verizon Wireless tulee tarjoamaan yhtyeen musiikkia myös soittoääninä.
Internetin valtauksen lisäksi yhtye julkaisee Mothership-nimellä kulkevan kokoelmalevyn, johon on koottu kahdelle CD-levylle yhtyeen tuotantoa.
Lähteet:
Reuters
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.