Ylen Areena rajaa TV-maksua maksamattomat ulos

Kaarlo Räihä
11. lokakuuta, 2007 20:25

Ylen TV-ohjelmien seuraamisen internetissä mahdollistava YLE Areena -palvelu avattiin kesäkuussa ja tähän saakka se on ollut avoin kaikille Suomessa asuville. Yle tiedotti kuitenkin ennen palvelun avaamista, että palvelun käyttäminen tulisi jossain vaiheessa vaatimaan TV-maksun maksamista ja nyt Yle on ilmoittanut suunnitelmista, joiden tarkoituksena on siirtää palvelun sisältö ainoastaan niiden käyttäjien katsottavaksi, jotka ovat maksaneet TV-maksunsa.
Suunnitelmia ei kuitenkaan toteuteta yhdessä yössä, vaan ohjelmia siirretään pikku hiljaa maksavien asiakkaiden katsottavaksi. "Areenan sitomisella lupamaksuun ei ole tarkkaa aikataulua, yksityiskohtia mietitään vielä. On ollut tarkoitus, että alkuvuodesta mentäisiin tällaiseen. Aluksi ilmeisesti mukaan tulee vain osa sisällöstä, ei kaikkea" kommentoi Ville Vilén, joka toimii Ylen ohjelmajohtajana.
Areenan sisällön siirtäminen TV-maksun taakse luo TV-maksulle lisäarvoa. "Ajatellaan vaikka niin, että TV-maksun maksettuaan saa tavallaan jäsenkortin klubiin. Onhan tietysti niin, että rekisteröitymispakko yleensä koetaan kynnykseksi nettipalvelun käytölle" sanoo Vilén. Vilén uskoo, että rekisteröitymispakko ja vaatimus TV-maksun maksamisille laskevat todennäköisesti Areenan kävijämääriä. "Mutta voidaan sanoa, että palvelu ei ole heitä varten, jos he eivät siitä halua maksaa".
Vilénin mukaan rekisteröitymisestä on tarkoitus tehdä mahdollisimman vaivaton operaatio ja yhdellä TV-maksulla koko perhe saa katseluoikeuden Areenan tarjontaan. Toistaiseksi mitään tarkempia päätöksiä TV-maksun rekisteröitymisestä palvelussa ei ole kuitenkaan tehty, joten tällä hetkellä ei ole tietoa miten mahdolliset väärinkäytökset pyritään estämään.
Areenasta koetetaan myös saada yhtä koukkua, jonka myötä digiajan takia TV-lupansa peruneet ihmiset saataisiin jälleen maksaviksi asiakkaiksi. Aiemmin tällä viikolla Yle tiedotti, että noin 26 000 kotitaloutta on jättänyt TV-lupansa uusimatta digiajan alkamisen vuoksi.
Lähteet:
Tietokone
HS

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.