Ruotsin valtiollinen peliyhtiö mainosti Pirate Bayssa

Kaarlo Räihä
11. lokakuuta, 2007 16:31

Internet-mainonnan ihmeellisyydet ovat tällä kertaa herättäneet hämmästystä Ruotsissa, jossa Ruotsin valtiollisen peliyhtiö Svenska Spelin verkkomainokset ovat päätyneet The Pirate Bay -sivustolle.
Svenska Spel on Veikkauksen ruotsalainen vastine ja sen omistaa kokonaisuudessaan Ruotsin valtio. Täten The Pirate Bay -sivusto ja sen ylläpitäjät ovat saaneet mainoksien näyttämisestä rahaa Ruotsin valtiolta, vaikka samaan aikaan syyttäjä Håkan Roswall rakentaa oikeusjuttua Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan.
The Pirate Bay -sivustolla näkyneet Svenska Spelin bingomainokset eivät miellyttäneet Svenska Spelin markkinointipäällikkö Jeanette Strömiä, joka oli erittäin yllättynyt asiasta kuullessaan tilanteesta PC för Alla -lehden toimittajalta. Strömin mukaan mainokset eivät olleet tarkoituksella The Pirate Bay -sivustolla ja Ström pelkää, että mainoksien näkyminen sivustolla saattaa heikentää Svenska Spelin julkista kuvaa.
Ström sanoi Svenska Spelin mainosten olevan kohdennettu suurille ja tunnetuille internet-sivustoille, mutta The Pirate Bay -sivustolle mainokset eivät kuulu. Ström lupasi, että Svenska Spelin mainokset poistuvat Pirate Bay -sivustolta mahdollisimman nopeasti.
Viime vuoden kesällä Roswall ilmoitti, että The Pirate Bayn saamat mainostulot voivat vaikuttaa jutun käsittelyyn. "Jos on niin, että sivusto on kaupallinen, ja sitä se mainosrahoitteisena on, asialla on rangaistusvaatimuksen kannalta suuri merkitys. Rangaistukset ovat aivan toista luokkaa, jos käy ilmi, että toiminnasta on saatu tuloja" sanoi Roswall.
Lähteet:
ITviikko
PC för Alla

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.