iPhoneSimFree poistaa SIM-lukituksen päivitetyistä iPhoneista

Kaarlo Räihä
11. lokakuuta, 2007 11:27

Applen kaksi viikkoa sitten julkaisema iPhonen ohjelmistopäivitys palautti puretun SIM-lukituksen takaisin toimintaan. Kahden viikon ajan ovat eri tahot koettaneet kiertää uutta SIM-lukitusta ja vihdoin eilen iPhoneSimFree-ohjelman kehittäjät ilmoittivat, että heidän ohjelmistonsa pystyy nyt poistamaan SIM-lukituksen 1.1.1-ohjelmistoversiolla varustetuista puhelimista.
iPhoneSimFree-ohjelmalla pystyy myös palauttamaan ohjelmistopäivityksen takia jumiutuneet iPhonet takaisin eloon, joten ohjelman käyttö ei rajoitu vain SIM-lukituksen poistamiseen.
PhoneSimFree-ohjelman kehittäjät kiittävät iPhone/iTouch Dev Team -ryhmää, jonka löytämän haavoittuvuuden avulla puhelimessa voi ajaa omia ohjelmia myös 1.1.1-ohjelmistoversiolla.
Kuluttajien harmiksi iPhoneSimFree-ohjelma ei ole ilmainen, vaan sen hinta on noin 60 dollaria. Todennäköisesti vastaava ilmainen ohjelma julkaistaan myös lähiaikoina, jolloin myös tiukemmalla budjetilla elävät iPhonen omistajat pääsevät käyttämään puhelimessaan uusinta ohjelmistoversiota haluamallaan SIM-kortilla.
Toistaiseksi Apple ei ole paljastanut milloin iPhonen seuraava ohjelmistopäivitys on tarkoitus julkaista, joten ainakin toistaiseksi Apple jää hetkeksi toiselle sijalle kissa ja hiiri -leikissä.
Lähteet:
MacNN
Gizmodo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.