Sonylta tietokoneeseen ennätysnopea Blu-ray-tallennin

Lauri Jämsä
10. lokakuuta, 2007 5:23

Sony on esitellyt tietokoneisiin tarkoitetun 4-kertaisella nopeudella tallentavan Blu-ray-aseman. BWU-200S kirjoittaa Blu-ray-aihiolle 50 gigatavua dataa noin 45 minuutissa.
Tietokoneen 5,25 tuuman laitepaikkaan sopiva Blu-ray-tallennin on jopa puolet kilpailijoitansa nopeampi. 4-kertainen tallennusnopeus tarkoittaa Blu-rayn tapauksessa 144 megabitin siirtonopeutta (n. 18 megatavua sekunnissa). BD-R- ja BD-RE-aihioiden ohella laite osaa myös kirjoittaa myös yleisimmille DVD- ja CD-formaateille.
Laitteen kerrotaan tallentavan Blu-ray-levyille teräväpiirtovideota jopa 230 minuuttia. Tietokoneen SATA-liitäntää käyttävän BWU-200S:n mukana toimitetaan nippu apuohjelmia, jotka ovat tosin yhteensopivia ainoastaan Windows XP:n ja Windows Vistan kanssa.
"Yksityiset ja ammattivideokuvaajat pystyvät nauttimaan uskomattomasta tallennuskapasiteetista tallentaessaan ja katsoessaan videoita uudella Blu-ray-asemallamme", kertoo Sonyn markkinointipäällikkö Bob DeMoulin.
Sony tuo uuden BWU-200S:n markkinoille ensi kuussa. 600 dollaria maksavaa laitetta ei kuitenkaan löydä heti kaupasta, vaan Sony markkinoi asemaa ainakin aluksi ainoastaan sonystyle.com-verkkokaupassa. Ennakkotilauksia luvataan ottaa jo vastaan.



Lähteet:
Sony
Dailytech

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.