Nelosen Hot from the US -palvelu testissä

Kaarlo Räihä
9. lokakuuta, 2007 8:44

Nelosen Hot from the US -palvelu on ollut nyt toiminnassa muutamia päiviä, joten allekirjoittanut päätti tutustua palveluun ja sen toimintaan hieman tarkemmin.
Digitaalista sisältöä ostettaessa on useimmilla latauspalveluilla vaatimuksena, että käyttäjä rekisteröityy palveluun. Sama periaate pätee myös Nelosella, joten ensimmäiseksi täytellään yhteystietoja ja valitaan käyttäjätunnus. Ikäväkseni huomasin, että käyttäjätunnus Agent_007 oli jo varattu, joten tällä kertaa oli tyytyminen toiseen käyttäjätunnukseen. Rekisteröityminen palveluun on ilmaista ja tunnukset kelpaavat myös muuallekin, kuten Nelosen keskustelufoorumeille.

Rekisteröitymisen jälkeen siirryttiin Hot from the US -palvelun sivulle, jossa ensimmäiseksi silmään osuu Ugly Betty -sarjan (Ruma Betty) jakso, joka on ohjelmatietojen mukaan esitetty Yhdysvalloissa syyskuun 27. päivä. Samana päivä on Yhdysvalloissa esitetty myös Grey's Anatomy -sarjan (Greyn anatomia) jakso, mutta sitä ei palvelusta vielä löydy.

Ennen varsinaista ostotapahtumaa testaan kuitenkin omien ohjelmistojeni toimivuuden palvelun kanssa sen omalta testisivulta. Kaikki testit menivät läpi ongelmitta ja sekä testivideo että DRM-suojattu testivideo toistuivat ilman ongelmia.


Tämän jälkeen oli vuorossa katseluoikeuden hankkiminen Bettyn jaksoon. Tässä vaiheessa ilmaantuu näkyviin eräs palvelusta löytyvä kummajaisuus. Ilman kirjautumista Katso-napin painaminen ilmoittaa "Voidaksesi ostaa katseluaikaa sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä ja kirjautuneena palveluun." ja antaa alla linkin katseluajan ostoon. Katseluajan ostosivu kertoo kuitenkin mahdollisuudesta maksaa ostokset tekstiviestillä ilman rekisteröitymistä, mutta tekstiviestimaksu ei ole käytettävissä Hot from the US -palvelussa. Jos tekstiviesti on mahdollinen maksutapa muille Nelosen maksullisille videoille, niin miksi sama käytäntö ei ole mahdollinen Hot from the US -palvelun videoille?


Maksuvaihtoehtoina on neljän pankin verkkomaksut ja kahden suuren luottokorttiyhtiön kortit.

Maksuvaihtoehtona käytin tällä kertaa pankin verkkomaksua, joten koko maksutapahtuma oli ohi muutamassa sekunnissa. Tämän jälkeen palvelu ilmoitti maksamisen onnistuneen ja ilmoitti kuinka kauan katseluoikeus on voimassa.


Tämän jälkeen sarjan katselu onnistui joko suoraan internet-selaimesta Windows Media Playerin avulla tai Windows Media Playerin voi avata myös erikseen. Molemmilla tavoilla videon saa suurennettua koko ruudun kokoiseksi. Iloisena yllätyksenä tekstitykset olivat automaattisesti mukana. Pienen hetken jälkeen selvisi, että tekstit ovat upotettu kuvaan kiinteästi, joten niiden ottaminen pois päältä ei onnistu lainkaan. Tämän lisäksi tekstit on painotettu kuvan vasempaan reunaan, joka vaikuttaa hiukan oudolta ratkaisulta. Videon kelaus ja pysäytys toimivat normaalisti, joten jääkaapille pääsee tarvittaessa ja kiinnostavat kohdat voi katsella myös uudelleen.


Kuvaa klikkaamalla nähtävissä isompi kuva
Valitettavasti kuvan laatu ei ole paras mahdollinen, mutta Bettyn tyylisessä sarjassa tämä ei ole suuri menetys. Hieman häiriötä tuo kuvan yläreunassa näkyvä viiva, joka peittää erittäin pienen osan tapahtumista. 3 euron summalla toivoisi kuitenkin visuaalisesti hiukan parempaa kokemusta. Video on pakattu Microsoftin WMV3-codecilla (Windows Media Video 9) ja audio puolestaan Microsoftin WMA2-codecilla (Windows Media Audio 9.2). Videon resoluutio on 512x288 ja bitrate videolle pyörii noin 800 kbps tietämillä.

Uteliaisuuden vuoksi testasin myös videon toistamista VLC-mediasoittimella, mutta DRM-suojaukset tekivät luonnollisesti videosta toistokelvottoman ja jättivät audion kokonaan kuulumatta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.