TV-sarjan jakso myynnissä iTunesissa liian aikaisin

Kaarlo Räihä
8. lokakuuta, 2007 12:49

Applen iTunes-verkkokaupan kautta Stargate Atlantis -sarjaa seuraavat tahot kokivat viime kuun lopulla yllätyksen, kun sarjan neljäs tuotantokausi lähti liikkeelle väärällä jaksolla.
Ensimmäisen jakson (Adrift) tilalla oli tuotantokauden neljäs jakso (Doppelganger), jota ei oltu esitetty vielä televisiossa. Sarjan innokkaat seuraajat huomasivat Applen tekemän erheen välittömästi ja pian liian aikaiseen levinnyt jakso ilmaantui useille P2P-sivustoille.
Apple reagoi tapaukseen nopeasti ja vuorokauden kuluttua tapahtumasta oli iTunesin kautta ladattavissa oikea jakso. Apple antoi hyvityksenä väärän jakson ladanneille kahden dollarin edestä rahaa, jota voi käyttää iTunesin ostoksiin.
Virheen todennäköinen syy on siinä, että sarjan jaksot on kuvattu eri järjestyksessä kuin ne esitetään televisiossa. Tämän takia sarjan jaksot iTunesiin laittanut henkilö on voinut erehtyä katsomaan esitysjärjestyksen sijasta kuvausjärjestystä ja tämän vuoksi neljäs jakso päätyi ensimmäisen tilalle.
Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, korvaako Apple sarjaa tuottavalle MGM:lle jotain, koska Applen hutiloinnin takia sarjan jakso päätyi P2P-verkkoihin ennen sen TV-esitystä.
Lähteet:
TorrentFreak
GateWorld

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.