Teräväpiirtokuvaa kiitellään, mutta ohjelmatarjonnassa parannettavaa

Lauri Jämsä
8. lokakuuta, 2007 18:33

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan teräväpiirtolähetysten katsojat eivät ole tyytyväisiä kanavien ohjelmatarjontaan. Sen sijaan tutkimukseen vastanneet ovat selvästi tyytyväisempiä HD-lähetysten kuvanlaatuun.
Kuluttajat arvioivat Nielsen Media Researchin julkaisemassa tutkimuksessa teräväpiirtokanaviensa ohjelmatarjontaa ja kuvanlaatua sekä nimesivät parhaat ohjelmatyypit ja sisällöntarjoajat.
Kuvanlaatu- ja ohjelmatarjontakysymyksissä pisteitä annettiin yhdestä viiteen. Viidellä tarkoitettiin täydellisyyttä ja yhdellä ala-arvoista.
85 prosenttia vastanneista arvioi teräväpiirtolähetysten kuvanlaadun joko neljän tai viiden pisteen arvoiseksi. Kuitenkin ainoastaan 39 prosenttia arvioi ohjelmatarjonnan ansaitsevan yhtä hyvät lukemat. Naiset olivat hieman miehiä positiivisempia arvostellessaan HD-kanavien kuvanlaatua. Yllättäen kaapeli- ja satelliittitelevisioasiakkaiden kokemukset jakautuivat tasaisesti niin kuvanlaadun kuin tarjonnankin suhteen.
Eniten tutkimukseen osallistuneista (42,8 prosenttia) seurasi teräväpiirtokanavilta urheilua. Elokuvat olivat toiseksi suosituimpia dokumenttien jäädessä neljännelle sijalle.
Suosituimmat HD-tarjoajat jakautuivat ohjelmatyypeittäin. Urheilua katsottiin eniten ESPN HD:lta, dokumentteja Discovery HD:lta ja elokuvia HBO HD:lta.

Lähde:
HDTV Magazine

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.