Toshiban RD-X7 tallentaa teräväpiirtovideota DVD-levylle

Kaarlo Räihä
6. lokakuuta, 2007 16:11

HD DVD -formaatin suurimpana tukijana tunnettu Toshiba on esitellyt Japanissa pidettävillä CEATEC-messuilla uutta RD-X7-nimellä tunnettavaa HD DVD -tallenninta. Vaikka RD-X7-tallentimen ensisijainen käyttökohde on teräväpiirtomateriaalin tallentaminen HD DVD -levyille, voi sillä tallentaa teräväpiirtovideota myös tavallisille DVD-levyille.
Teräväpiirtovideon tallentaminen DVD-levyille asettaa kuitenkin omat rajoituksensa, joten kyseisiä DVD-levyjä ei voi toistaa tavallisissa DVD-soittimissa. Toshiban mukaan tavalliselle DVD-levylle voisi tallentaa noin kaksi tuntia teräväpiirtovideota. Yksikerroksisille HD DVD -levyille Toshiba lupaa puolestaan 6 tunnin tallennusaikaa
Tallentimella tallennettu DVD-levy tulee olemaan HD REC -yhteensopiva, joten näiden levyjen pitäisi toimia kaikissa HD DVD -soittimissa ja tietokoneiden kanssa. DVD Forum hyväksyi syyskuussa HD REC -formaatin virallisesti ja samalla se esitteli HD REC -logon, jonka avulla kyseistä formaattia tallentavat laitteet on helppo tunnistaa.

Tallentamisen lisäksi RD-X7 toistaa myös HD DVD- ja DVD-elokuvat ja laitteesta löytyy 1080p24-tuki, joten se kelpaa myös elokuvien katseluun. Toshiba ei kuitenkaan paljastanut milloin laite on tulossa myyntiin tai minkä hintainen se on.
Lähteet:
BetaNews
Gizmodo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.