The Pirate Bay sai osan palvelimistaan takaisin

Kaarlo Räihä
4. lokakuuta, 2007 19:29

The Pirate Bay on saanut takaisin osan palvelimista, jotka Ruotsin poliisi takavarikoi viime vuoden kesällä tapahtuneessa ratsiassa. Poliisi palautti yhteensä seitsemän palvelinta, joista yksi kuuluu Piratbyrånille.
Poliisin hallussa on kuitenkin edelleen suurin osa Pirate Bayn laitteistosta, joka takavarikoitiin palveluntarjoaja PRQ:n tiloista. Pirate Bayn ylläpito on useaan otteeseen vaatinut palvelimia takaisin, mutta aiemmin palvelimia ei ole suostuttu palauttamaan. Palvelimien säilyttäminen poliisin hallussa on monien mielestä erikoinen ratkaisu, sillä tutkinnan kannalta tärkeä tieto on tallennettu palvelimien kiintolevyille, jolloin tutkintaa varten voitaisiin takavarikoida pelkät kiintolevyt tai ottaa niistä varmuuskopiot, jolloin palvelimet voitaisiin palauttaa niiden omistajille.
Tapauksen syyttäjä toimiva Håkan Roswall sanoo, että palautetut palvelimet eivät sisältäneet jutun kannalta mitään tärkeää informaatiota, joten ne voitiin täten palauttaa omistajilleen. Roswall ei halunnut kuitenkaan kertoa mitä informaatiota jäljelle jääneet palvelimet sisältävät tai tullaanko kyseisten palvelinten sisältöä käyttämään todistusaineistona mahdollisessa oikeusjutussa Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan.
Tämän hetkisten tietojen mukaan Roswallin tutkimukset valmistuvat marraskuussa, jolloin Roswall myös todennäköisesti nostaa syytteet Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan.
Lähteet:
ITviikko
Metro

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.