Viroon suomalainen HD-satelliittilähetysauto

Lauri Jämsä
3. lokakuuta, 2007 21:01

Viron radio- ja televisio-ohjelmien jakelusta vastaava Levira sai käyttöönsä uutta laitteistoa, kun suomalainen Finnsat Broadcast Systems toimitti yritykselle uuden satelliittilähetysauton.
Ajoneuvo on ensimmäinen teräväpiirtotelevisiolähetysauto Pohjoismaissa ja Baltian alueella. Mercedes-Benz Sprinter 518 -mallista rakennettu lähetysauto on toteutettu ja suunniteltu Finnsatin sekä Leviran yhteistyönä. Autoa on tarkoitus käyttää suorien televisiolähetysten toteuttamiseen esimerkiksi urheilukilpailuista.
"Finnsat on rakentanut digitaalisen TV-tekniikan satelliittilähetysautoja Pohjoismaihin jo lähes 10 vuoden ajan. Leviralle toimitettu auto on ensimmäinen toimittamamme HD-valmis malli. Lähivuosien aikana teräväpiirtovalmiudesta tulee itsestään selvää tekniikkaa televisio-ohjelmien tuotannoissa ja välittämisessä", kertoo Finnsatin toimitusjohtaja Leif Saarela.
Sprinter on lastattu täyteen uusinta mahdollista elektroniikkaa. Kalusto täyttää Euroopan Yleisradiounioni EBU:n tekniset vaatimukset, jonka lisäksi tärkeimmät lähetysjärjestelmät on kahdennettu toimintavarmuuden takaamiseksi.
Satelliittilähetysauto pääsi tositoimiin ensimmäisen kerran ampumahiihdon kesä-MM-kilpailuissa Viron Otepäässä 5.-7.9.2007. HD-auto on nähtävillä AudioVisual 07 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 3.-5.10.2007 osastolla E46.
Finnsat on toimittanut aiemmin satelliittilähetysautoja muun muassa YLE:lle sekä MTV3:lle.



Lähde:
Finnsat

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.