Microsoft päivitti Xbox 360:n sisuskaluja

Kaarlo Räihä
1. lokakuuta, 2007 10:16

Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli on saanut tänä vuonna useita päivityksiä sekä ohjelmiston että laitteiston osalta. Microsoftin kehitystahti pelikonsolin osalta ei näytä kuitenkaan hiipumisen merkkejä ja uusimmat muutokset konsolissa ovat uudistettu jäähdytys ja aiemmin Falcon-koodinimellä tunnettu suoritin, joka on valmistettu paremmalla valmistustekniikalla, jonka ansiosta se ei tuota yhtä paljon lämpöä kuin aikaisemmat Xbox 360:n suorittimet.
Toistaiseksi uuden mallisia Xbox 360 -konsoleita on löytynyt ainoastaan Halo 3 Special Edition -paketeista ja ensimmäiset kuvat uudistuksista ilmaantuivat internetiin, kun JWSpeed-nimimerkin taakse kätkeytyvä henkilö laittoi kuvia oman konsolinsa sisustasta Xboxin virallisille keskustelufoorumeille. Mukana oli myös mittauksia konsolin virrankulutuksesta, joka on uuden suorittimen myötä pudonnut huomattavasti.
Microsoft ei ole tuttuun tyyliin tiedottanut asiasta lainkaan. Vastaava käytäntö huomattiin myös kesällä, jolloin konsolin Xenos-grafiikkapiirin jäähdytystä parannettiin ylimääräisellä jäähdytyssiilillä.
Tällä hetkellä ei ole varmuutta siitä, että pienentääkö uusien sisuskalujen käyttö konsolissa sen vikaherkkyyttä, jolloin monien kuluttajien kokemasta Red Ring of Death -ongelmasta päästäisiin eroon.

Uusi jäähdytysratkaisu, kuvan ottanut JWSpeed

Kesällä tullut jäähdytysratkaisu

Uusi suoritin, kuvan ottanut JWSpeed
Lähteet:
Xbox-Scene
DailyTech
Xbox.com forums

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.