Sharpilta Blu-ray-tallennin teratavun kiintolevyllä

Lauri Jämsä
27. syyskuuta, 2007 19:49

Sharp on tuomassa Japanin markkinoille Blu-ray-tallentimia. Neljän uuden tallentimen malliston lippulaivasta löytyy kirjoittavan Blu-ray-aseman lisäksi yksi teratavu kiintolevytilaa.
Uusia malleja on tulossa neljä kappaletta. BD-AV1 ja BD-AV10 tulevat markkinoille lokakuun 27. päivänä. Kummatkin laitteet käyttävät tallennusmediana BD-RE-aihioita, vaikka BD-AV1 osaakin tallentaa ainoastaan yksikerroksisille (25 gigatavun) aihioille. Tallennus onnistuu teräväpiirtotarkkuudella niin maanpäällisestä televisioverkosta kuin satelliittiverkostakin. Näistä malleista ei löydy lainkaan sisäistä kiintolevyä. Laitteen liitinvalikoimaan kuuluu kuitenkin iLink-liitäntä (IEEE1394), jonka avulla Sharpin kiintolevytallentimelle tallennetut ohjelmat on mahdollista siirtää Blu-ray-levylle. Muita erikoisliittimiä laitteesta ei löydy, joten laajennusvaraa ei juurikaan ole.
Joulukuun ensimmäisenä päivänä luvassa on kaksi kalliimpaa ja paremmin varusteltua tallenninta. BD-HDW15 sekä BD-HDW20 tarjoavat iLink-liittimen lisäksi S-Video- sekä äänisisääntulot. iLink-liitäntä tukee HDV-pohjaisia videokameroita, mutta ei kuitenkaan AVCHD-kameroita. BD-HDW15 on varustettu 500 gigatavun kiintolevyllä, BD-HDW20:sta löytyy tallennustilaa tuplaten - täysi teratavu. HDW-sarjan tallentimilla pystyy tallentamaan BD-RE-formaatin lisäksi BD-R-, DVD-R/RW- sekä DVD-R DL -aihioille.
Halvin malli (BD-AV1) tulee maksamaan Japanissa noin 612 euroa ja BD-AV10 735 euroa. Kiintolevylliset mallit ovat vieläkin korkeammalle hinnoiteltuja: BD-HDW15 tulee maksamaan noin 1225 euroa ja BD-HDW20 puolestaan kustantaa huimat 1837 euroa.


Lähde:
PC World

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.