Pirate Bay -syyteharkinta venyy jälleen

Kaarlo Räihä
27. syyskuuta, 2007 14:14

Viime vuoden kesällä ratsian kohteeksi joutunut Pirate Bay -trakkeri ja sen ylläpitäjät joutuvat edelleen odottamaan mahdollista oikeudenkäyntiä, sillä oikeusjuttua ajava syyttäjä Håkan Roswall on ilmoittanut, että tutkimukset valmistuvat aikaisintaan marraskuun puolivälissä. Nykyinen oikeuden asettama takaraja on lokakuun ensimmäinen päivä.
Tutkimukset ovat kestäneet odotettua kauemmin, mutta Roswallilla on selitys tähänkin. "Olemme joutuneet kuulemaan niin monia uusia ihmisiä, että se on vienyt aikaa" sanoi Roswall Metro-lehdelle. Pirate Bayn Peter Sunden uskoo kuitenkin, että Roswall yrittää tahallaan viivyttää tutkimusten valmistumista.
Roswall ei ole kuitenkaan vielä jättänyt käräjäoikeudelle hakemusta, jossa hän hakee tutkinnalle lisäaikaa. Pirate Bayn ylläpitäjät eivät kuitenkaan aio sulattaa Roswallin vaatimuksia, vaan he aikovat valittaa asiasta käräjäoikeudelle ja samalla ylläpitäjät vaativat takaisin laitteita, jotka poliisi takavarikoi ratsiassa.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tapauksen syyteharkinta venyy, sillä toukokuussa Roswall sai lisäaikaa tapauksen tutkimiseen. Roswall on ilmoittanut aikaisemmin, että Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan nostetaan syytteet tekijänoikeusrikkomuksista, mutta mitään tarkempaa Roswall ei ole paljastanut julkisuuteen.
Lähteet:
Piraattiliitto
ITviikko

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.