Jälleen uusi torrent-sivusto ajettiin alas

Lauri Jämsä
27. syyskuuta, 2007 4:55

Demonoid.com, yksi tunnetuimmista torrent-sivustoista, on hävinnyt internetistä. TorrentFreak epäilee syyllisen sivuston lopettamiseen olevan CRIA (Canadian Recording Industry Association).
Sivusto on ollut alhaalla jo lähes kolme päivää. Tunnettu saksalainen uutissivusto nu.nl uutisoi ensimmäisenä CRIA:n osallisuudesta tapahtumiin. CRIA ei kuitenkaan suostu kommentoimaan asiaa.
TorrentFreak otti yhteyttä Demonoidin ylläpitäjiin, mutta he eivät olleet myöskään varmoja siitä, mitä oikein tapahtui. Todennäköistä on, että kanadalainen palveluntarjoaja joutui ajamaan sivuston alas CRIA:n painostuksesta. He ovat kuulemma kertoneet jo aiemmin, että mikäli valituksia tulee, he vetäisivät johdot seinästä. Palveluntarjoajakaan ei suostunut kommentoimaan asiaa.
Demonoid ei ole saanut olla rauhassa ennenkään. Sivuston palvelimien paikkaa jouduttiin vaihtamaan edellisen kerran noin kolme kuukautta sitten. Näin käy oletettavasti nytkin. Aikaisemmassa tapauksessa asialla oli Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN.
Demonoid sisältää yli miljoona torrent-tiedostoa ja se on tietojen mukaan The Pirate Bayn jälkeen maailman toiseksi suurin torrent-trakkeri.
Pari päivää sitten isoHunt esti amerikkalaisten tekemät haut MPAA:n kanssa käynnissä olevien oikeusjuttujen aiheuttamien riskien vuoksi.

Lähteet:
TorrentFreak
nu.nl

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.