Halo 3 rikkoi myyntiennätykset

Kaarlo Räihä
27. syyskuuta, 2007 15:18

Bungie Studiosin kehittämä Halo 3 -peli on rikkonut Yhdysvalloissa useita ennätyksiä pelin myynnin osalta.
Halo 3 tuotti 24 ensimmäisen myyntitunnin aikana 170 miljoonan dollarin liikevaihdon ja täten se rikkoi Spider-Man 3 -elokuvan hallussa olleen aiemman viihdeteollisuutta koskeneen ennätyksen, joka oli 151 miljoonan dollarin liikevaihto vuorokaudessa. Kyseessä ei ole varsinaisesti mikään suuri yllätys, sillä Halo 3 -peliä varattiin ennakkoon yli miljoona kappaletta pelkästään Yhdysvalloissa ja tämän lisäksi pelin hinta on noin kuusi kertaa kalliimpi kuin elokuvalipun.
Microsoft ei ole toistaiseksi julkaissut pelin tarkkoja myyntilukuja, mutta Goldman Sachsin analyytikot Sarah Friar ja Frederick Grieb uskovat noin 4,2 miljoonan pelin päätyvän myyntiin tämän kuun loppuun mennessä ja suurin osa peleistä päätyy suoraan kuluttajien haltuun. Wedbush Morgan Securitiesin analyytikko Michael Pachter puolestaan arvioi, että ensimmäisen vuorokauden aikana myytiin 2,5 miljoonaa peliä, joka tarkoittaisi, että Halo 3 löytyy nyt jo joka viidenneltä Xbox 360 -pelikonsolin omistajalta.
Halo 3:n julkaisun uskotaan myös vauhdittavan itse Xbox 360 -pelikonsolin myyntiä ja jotkut tahot uskovat, että Yhdysvalloissa Xbox 360 voi ohittaa syyskuun konsolimyynneissä Nintendon suositun Wii-konsolin. Halo 3:n menestys voi myös ajaa Microsoftin peli- ja viihdeosaston tämän vuosineljänneksen voitolliseksi, jolloin kyseessä olisi ensimmäinen kerta Xbox-pelikonsolin julkaisun jälkeen, kun osaston neljännes olisi voitollinen.
Lähteet:
ITviikko
DailyTech
GameSpor
USA TODAY

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.