iPhonelle ensi viikolla uusi lukituksenpoistotyökalu

Lauri Jämsä
26. syyskuuta, 2007 5:22

Apple uutisoi hetki sitten uudesta iPhone-multimediapuhelimen firmwaresta, joka tekisi puhelimista, joista on poistettu SIM-lukitus, toimintakyvyttömiä.
Ensimmäisen ilmaisen lukituksenpoistotyökalun kehittäjä, iPhone Dev Team, on antanut vastineensa Applen tiedotteelle:
"Lataustilastojen perusteella iPhone Dev Team uskoo, että maailmalla useat sadat tuhannet ihmiset ovat purkaneet iPhone-puhelimiensa lukituksen. Luku jatkaa kasvuaan päivä päivältä. Lukituksen purkaminen oli merkittävä askel eteenpäin iPhone-puhelimen kehityksessä. Se teki iPhonesta vapaan ja käyttökelpoisen kaikille, ei vain tietyissä maissa asuville.
Apple kertoi, että loppuviikosta saataville tuleva firmware-päivitys rikkoisi kaikkien lukituksen purkaneiden ihmisten puhelimet. Tiedotteessa puhuttiin firmwaren tekemästä "vahingosta" ja "luvattomasta pääsystä" omaan puhelimeen. Applen AT&T:lle palveluksena tekemät firmware-korjaukset eivät aiheuta puhelimelle vahinkoa, vaikka meille niin yritetään uskotella.
Tulemme tarjoamaan ensi viikolla työkalun, joka osaa korjata "nck-laskurin" sekä "seczonet" ja antaa jopa mahdollisuuden resetoida iPhone-puhelin takaisin tehdasasetuksille.
Työkalun ilmestymiseen asti neuvomme olla asentamatta vapaaseen iPhone-puhelimeen Applen uutta firmware-päivitystä. Odottakaa, että uusi työkalu testataan ja sen toimivuus varmistetaan."


Lähde:
The Unofficial Apple Weblog

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.