Nelonen aloittaa ABC:n TV-sarjojen vuokraamisen

Kaarlo Räihä
25. syyskuuta, 2007 7:39

Yhdysvaltalaisten televisioyhtiöiden aloittama TV-sarjojen jakelu internetin kautta laajentuu myös Suomeen, kun Nelonen aloittaa ABC:n TV-sarjojen näyttämisen internetin välityksellä.
Nelonen on jo aikaisemmin tarjonnut joitain TV-sarjoja oman NettiTV-palvelunsa kautta, mutta ABC:n kanssa tehty sopimus tuo sarjat Suomeen 4-7 päivän viiveellä niiden Yhdysvalloissa tapahtuneen ensiesityksen jälkeen.
Hot from the US -nimellä tunnettu palvelu käynnistyy lokakuun alussa, jolloin Grey's Anatomy- (Greyn anatomia), Desperate Housewives- (Täydelliset naiset) ja Ugly Betty -sarjojen (Ruma Betty) uudet jaksot pyörähtävät ruutuun Yhdysvalloissa. Ensi keväänä joukkoon liittyy myös Lost. Suomalaisten iloksi kaikki palveluun ilmaantuvat sarjat voi katsella suomeksi tekstitettyinä. Palvelussa on kerrallaan jokaisen sarjan kuusi uusinta jaksoa.
"On merkittävää, että voimme lanseerata ensimmäisenä maailmassa kuluttajille tämän uuden palvelun ja että teemme sen yhteistyössä maailman tunnetuimpiin mediayhtiöihin kuuluvan Disney-ABC:n kanssa. Lisäpalveluna suomalaisille sarjat tullaan lisäksi näkemään tekstitettyinä" kommentoi Nelosen kanavajohtaja Pirjo Airaksinen.
Sarjojen jaksot vuokrataan yksi kerrallaan ja yhdelle jaksolle tulee hintaa 3 euroa. Vuokra-aika on 24 tuntia, jonka aikana kyseisen jakson voi katsoa kymmenen kertaa. Palvelun käyttö vaatii Windows-käyttöjärjestelmän, Windows Media Player -mediasoittimen ja Internet Explorer -selaimen. Vuokrattavat jaksot voi maksaa verkkopankin kautta ja jaksoja ei ladata tietokoneelle, vaan ne streamataan suoraan palvelusta, joten nopeahko laajakaistayhteys on myös vaatimus. Palvelun käyttö on myös rajattu maantieteellisesti Suomeen, joten ulkomailla asuvat suomalaiset eivät pääse palvelusta nauttimaan ilman välityspalvelinten apua.
Osapuolet eivät ole paljastaneet sopimuksen taloudellisia puolia, joten toistaiseksi ei ole tietoa siitä, onko palvelun pyörittäminen Neloselle kannattavaa myös pienillä yleisömäärillä. Airaksinen ei pidä mahdottomana ajatusta, että palvelun kulut katettaisiin tulevaisuudessa mainoksilla, jolloin käyttäjät voisivat katsella jaksoja ilmaiseksi mainosten kera.
Nelonen ei ole toistaiseksi neuvotellut muiden suurten TV-jättien kanssa vastaavista sopimuksista, mutta Airaksinen uskoo, että tulevaisuudessa myös muita suuria nimiä saadaan mukaan palveluun.
Lähteet:
Tietokone
SanomaWSOY
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.