Blu-ray ei ehkä olekaan enää niin vahvoilla

Lauri Jämsä
25. syyskuuta, 2007 21:11

Riippumaton tutkimusyritys Forrester Research on julkaissut uuden mielipiteensä paljon puhuttaneesta "HD DVD vastaan Blu-ray" -formaattisodasta.
Kolmannessa vuosittaisessa tilannekatsauksessaan markkinatutkimusyritys ei olekaan enää päättänyt asettua täysin Blu-rayn taakse. Kahtena edellisenä vuotena Forrester Research on ollut sitä mieltä, että Blu-ray olisi selvästi HD DVD:tä parempi vaihtoehto formaattisodan voittajaksi.
Noin kuukausi sitten Viacomin omistama Paramount Pictures päätti hylätä Blu-ray-formaatin kokonaan. Suuren elokuvayhtiön vaihdettua leiriä, sai formaattisotakin uuden käänteen. Forrester kertoi nyt, että vaikka Blu-ray jatkaa paremmassa asemassa kilpailijaansa nähden, tarvitsevat formaatin tukijat uuden strategian äkkiä, tai häviämisen riski voi kasvaa eksponentiaalisesti.
Forrester Researchin analyytikko J.P. Gownder sanoi, että jos Blu-ray-formaatille ei ilmesty soitinta 250 dollarin hintahaarukkaan jouluun 2007 mennessä, se voisi avata HD DVD:lle mahdollisuuden voittoon. Blu-ray tarvitsisi myös agressiivisia markkinointitaktiikoita, että se pystyisi pysymään mukana HD DVD:n viimeaikaisessa kasvuvauhdissa.
Gownder ennusti myös, että koska Blu-ray ei onnistunut räjäyttämään pankkia kuluneen vuoden aikana, formaattisota tulisi jatkumaan vielä ainakin 18 kuukautta.

Lähde:
High-Def Digest

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.