The Pirate Bay jätti tutkintapyyntöjä MediaDefenderin toimista

Kaarlo Räihä
22. syyskuuta, 2007 7:48

MediaDefenderin viime viikolla vuotaneet sähköpostit ovat herättäneet paljon keskustelua erityisesti siitä, miten MediaDefender on yrittänyt puolustaa asiakkaidensa taloudellisia etuja.
Nyt tilanne on saanut yllättävän käänteen, kun Pirate Bayn blogissa ilmoitettiin, että Pirate Bayn ylläpitäjät ovat jättäneet poliisille tutkintapyyntöjä MediaDefenderin toimista. The Pirate Bayn mukaan MediaDefender ja sen edustamat asiakkaat ovat syyllistyneet mm. palvelunestohyökkäyksiin ja tietomurtoihin, joiden taustalla on ollut taloudellisen hyödyn tavoittelu.
Pirate Bay antoi poliisille seuraavien yritysten nimet:

Mukana on siis elokuva-, musiikki- ja peliteollisuuden yrityksiä.
Pirate Bay on jo pidemmän aikaa yrittänyt tavoittaa MediaDefenderin edustajia Pirate Bayn kokeman häirinnän takia, mutta MediaDefender ei ole ollut halukas neuvottelemaan asioista, vaan se on vain jatkanut palvelun häirintää. Pirate Bayn ylläpitäjä brokep sanoo, ettei MediaDefender jättänyt Pirate Baylle muuta vaihtoehtoa kuin viedä asian poliisin tutkittavaksi.
Asian tutkinta tulee viemään aikaa, joten mahdolliset oikeudenkäynnit tulevat ajankohtaiseksi vasta myöhemmin. Pirate Bay ei ole kuitenkaan ainoa taho, joka on kokenut vastaavaa häirintää MediaDefenderin suunnalta, joten Pirate Bayn päätös saattaa rohkaista muitakin tahoja puolustamaan oikeuksiaan.
Lähteet:
Piraattiliitto
The Pirate Bay Blog
TorrentFreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.