BREIN sulki eDonkey-palvelimia

Kaarlo Räihä
19. syyskuuta, 2007 10:41

Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN on sulkenut parin viikon sisällä 12 suurta eDonkey-verkon palvelinta, jotka sijaitsivat Hollannissa.
BREIN:in mukaan kyseiset palvelimet jakelivat tekijänoikeudella suojattua materiaalia, jonka vuoksi BREIN otti yhteyttä palvelimille internet-yhteyksiä tarjonneisiin tahoihin ja pyysi näitä ottamaan palvelimet irti internetistä.
Tällä hetkellä ei ole varmaa tietoa siitä, että sulkivatko palvelimien pyörittäneet tahot palvelimensa itse vai ryhtyivätkö internet-operaattorit itse toimiin BREIN:iltä tulleiden pyyntöjen takia.
BREIN koettaa selvittää tällä hetkellä, ketkä toimivat suosittujen eDonkey-palvelimien ylläpitäjinä, joten on mahdollista, että BREIN haastaa myöhemmin joitain henkilöitä oikeuteen asian tiimoilta.
Vaikka kaikki eDonkey-palvelimet saataisiin suljettua, ei se tee esim. eMule- tai MLDonkey-ohjelmista hyödyttömiä, sillä ohjelmat voivat jatkaa tiedostojen siirtämistä Kademlia-verkossa, jossa ei ole erillisiä keskuspalvelimia.
BREIN on taistellut viimeisen vuoden aikana aktiivisesti erilaisia P2P-palvelimia ja -hakupalveluita pyörittäneitä tahoja vastaan. BREIN:in menestys oikeudessa on ollut vaihtelevaa, mutta BREIN:in toiminnan vuoksi mm. Demonoid.com-sivusto muutti pois Hollannista.
Lähteet:
ShareConnector blog
BREIN

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.