Turkki esti pääsyn The Pirate Bay -sivustolle

Lauri Jämsä
18. syyskuuta, 2007 7:12

Turkin hallitus on estänyt kansalaistensa pääsyn suositulle The Pirate Bay -sivustolle.
TorrentFreak kuuli ensimmäisen kerran Pirate Bay -estosta kaksi päivää sitten, kun turkkilainen lukija ilmoitti asiasta heille sähköpostitse. Lukijan mukaan maan hallitus on estänyt piratebay.org-sivustolle pääsyn jo viime viikon maanantaista lähtien. Lehdistö ei ole kuitenkaan kertonut asiasta mitään suuntaan eikä toiseen.
Pirate Bayn ylläpitäjät puolestaan kertoivat TorrentFreak-sivustolle Turkin estäneen sivustolle pääsyn "jo yli vuoden ajan". He eivät kuitenkaan olleet varmoja, koskeeko esto vain suurimpian palveluntarjoajia vai koko maata.
Turkki on rajoittanut aiemminkin maan internetliikennettä. Esimerkiksi maaliskuussa turkkilainen oikeusistuin määräsi, ettei turkkilaisia saa enää päästää YouTube-videopalveluun. Syynä olivat turkkilaisten ja kreikkalaisten YouTube-käyttäjien keskinäiset videot, joissa loukattiin sekä Turkkia että Turkin tasavallan perustajaa ja entistä presidenttiä. Esto sivustolle purettiin kuitenkin parin päivän kuluttua, kun loukkaavat videot oli saatu poistettua palvelusta.
Viime kuussa puolestaan WorldPress.com-sivustolle pääsy estettiin kunnianloukkaussyytöksien takia.
The Pirate Bay mainostaa itseään maailman suurimmaksi BitTorrent-trackeriksi.

Lähde:
TorrenFreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.