Britit eivät saa 3G iPhonea

Kaarlo Räihä
18. syyskuuta, 2007 11:07

Apple järjesti tänään Lontoossa lehdistötilaisuuden, jossa kerrottiin iPhonen rantautumisesta Isoon-Britanniaan.
Jo pitkään spekuloitu tieto Applen ja matkapuhelinoperaattori O2:n välisestä yhteistyöstä varmistettiin. Samalla kerrottiin myös, että O2 on ainut matkapuhelinoperaattori saarivaltakunnassa, jonka matkapuhelinliittymää kaupataan iPhonen pakollisena kylkiäisenä.
Itse puhelin tulee Briteissä myyntiin marraskuun 9. päivä ja hintaa iPhonella on 269 puntaa (noin 390 euroa), jonka lisäksi kuluttajan pitää hankkia O2:n matkapuhelinliittymä 18 kuukauden ajaksi. Liittymäksi on kolme eri vaihtoehtoa, joiden kuukausimaksut ovat 35, 45 tai 55 puntaa (noin 50, 65 tai 80 euroa).
Kaikki liittymät sisältävät rajoittamattoman data-liikenteen, mutta aikaisemmista huhuista poiketen myyntiin ei tule iPhonea, joka tukisi 3G-verkkoja tiedonsiirrossa. Applen johtaja Steve Jobs perusteli ratkaisua sillä, että 3G-piirit syövät toistaiseksi liian paljon virtaa, jonka takia iPhonen puhe- ja valmiusajat laskisivat huomattavasti, jos iPhoneen laitettaisiin 3G-tuki.
O2 aikoo kuitenkin tukea iPhonen WLAN-ominaisuuksia laajasti ja yhtiön tarkoituksena on avata yhdessä The Cloudin kanssa 7 500 ilmaista WLAN-tukiasemaa iPhonen käyttöä varten.
Tilaisuudessa ei paljastettu julkaisuaikatauluja muiden Euroopan maiden osalta, joten lähiviikkoina on odotettavissa, että Apple järjestää vastaavat lehdistötilaisuudet myös Saksassa ja Ranskassa.
Lähteet:
Tietokone
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.